Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.07.2024 00:20

Editorial * Corespondență de la Bruxelles


A A

Și noi am fost pe Conte Verde...

Și noi am fost pe Conte Verde...

Da, m-am inspirat din titlul celebrei cărți a reputatului jurnalist sportiv Ioan Chirilă. Era o poveste magică în care naționala României traversa Atlanticul cu vaporul pentru a ajunge la primul Campionat Mondial de fotbal, găzduit de Uruguay în 1930.

E fantastic că naționala României s-a calificat la Campionatul European de fotbal și mă bucur că din nou am fost pe stadion la un asemenea meci. Spun asta fiindcă reușisem să achizitionez un bilet și acum opt ani la meciul de deschidere România – Franța de pe Stade de France.

Acum, din nou a fost cu noroc. La nici trei ore de Bruxelles, România a jucat cu Belgia, într-o sâmbătă seara. Am plecat cu mășină la amiaza, am parcat la Köln, am fost pe terasã cu suportenii și cu două ore înainte de începerea meciului am intrat pe stadion. Atmosferã fantastică, de concert de muzică bună. Toată lumea în tricourile naționalei, și eram vreo 30.000 în tribune.

Lumea a venit cu familia, cu copii și bunici, cu prieteni, s-a cântat și s-a dansat. Nici un urlet, nici o înjurătură... Meciul a fost punctul de întâlnire al românilor din diapora și al celor veniți din țară. Totul natural și normal. A fost bucuria de a susține echipa țării, iar aceasta a dat totul pentru a ne bucura în acele momente.

Suntem peste tot acasă, era dacă nu mă înșel deviza Rapidului, dar cred că România, cel puțin la fotbal, poate să umple un stadion cu suporteri peste tot în Europa și poate în lume. Chiar dacă mai sunt încă meciuri la acest Euro, și echipa României e pe baricade, deja mă gândesc la Campionatul European de peste patru ani… Marea Britanie, Irlanda… Sperăm să ne calificăm acolo și să jucăm cât mai aproape de Bruxelles… Londra?

Între timp, totuși, am convenit cu prietenii belgieni, dacă România joacă finala acestui Campionat European cu Belgia, sã mergem la Berlin pe 14 iulie!

 

 

Dan Luca



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

O vară fierbinte (II)
O vară fierbinte (I)
Implicarea moldovenilor în aderarea țării la UE
Globalizarea turismului
Noile valori europene
Care neutralitate?
Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)
Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (I)
Cum se aleg liderii europeni (II)
Cum se aleg liderii europeni (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale