Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.06.2024 00:20

Editorial


A A

Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (I)

Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (I)

De bună seamă că nu trebuia ca cineva să se îndoiască vreo clipă în privința victoriei Coaliției social-liberale. De bine, de rău, a asigurat o stabilitate economică și a vieții sociale, chiar dacă, nu o dată, a mai dat-o și-n bară, stârnind nemulțumiri în societatea românească. Dar, hai s-o spunem pe-aia dreaptă: românii, prin natura lor, sunt veșnic nemulțumiți.

Poate că e bine, poate că e rău, dar nemulțumirea este trebuie, s-o recunoaștem, o parte esențială a jocului democratic. Să mergem mai departe și să spunem că o alternativă mai seducătoare electorii români n-au avut. Până și milionul de tineri, care au votat pentru prima oară, un procentaj semnificativ, a votat pentru coaliție. Nu mai contează acum ce „viziuni” are, fie PSD, fie PNL asupra succesului. Formula/soluția coabitării partinice stânga-dreapta s-a dovedit fiabilă.

Dacă această conviețuire politică se va destrăma, va fi asemenea unui vis frumos pierit în zori, iar țara va fi aruncată în haos într-un moment (așa cum ne dau de veste unii redutabili analiști, și politici, și militari), în care planeta se află deja bântuită de apocalipsa celui de-al Treilea Război Mondial. Pe bune, și Marcel Ciolacu, și Nicolae Ciucă cred că merită a fi felicitați.

Numai că, și acest adevăr trebuie spus cu fermitate – victoria este una „à la Pirus”. Adică această izbândă este una de etapă, pentru că mai avem a ne confrunta, în acest an, cu două rânduri de alegeri, și chiar dacă harta politică a țării arată acum în proporție de trei sferturi colorată în roșu-albastru, la toamnă, la parlamentare, surpriza răsturnării coloristice ar putea fi un șoc.

(Va urma)

George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Și noi am fost pe Conte Verde...
Implicarea moldovenilor în aderarea țării la UE
Globalizarea turismului
Noile valori europene
Care neutralitate?
Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)
Cum se aleg liderii europeni (II)
Cum se aleg liderii europeni (I)
Alarmă la granițele României
Victoria electorală în Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale