01.07.2024 00:20

Și noi am fost pe Conte Verde...

Și noi am fost pe Conte Verde...
Galerie foto

Da, m-am inspirat din titlul celebrei cărți a reputatului jurnalist sportiv Ioan Chirilă. Era o poveste magică în care naționala României traversa Atlanticul cu vaporul pentru a ajunge la primul Campionat Mondial de fotbal, găzduit de Uruguay în 1930.

E fantastic că naționala României s-a calificat la Campionatul European de fotbal și mă bucur că din nou am fost pe stadion la un asemenea meci. Spun asta fiindcă reușisem să achizitionez un bilet și acum opt ani la meciul de deschidere România – Franța de pe Stade de France.

Acum, din nou a fost cu noroc. La nici trei ore de Bruxelles, România a jucat cu Belgia, într-o sâmbătă seara. Am plecat cu mășină la amiaza, am parcat la Köln, am fost pe terasã cu suportenii și cu două ore înainte de începerea meciului am intrat pe stadion. Atmosferã fantastică, de concert de muzică bună. Toată lumea în tricourile naționalei, și eram vreo 30.000 în tribune.

Lumea a venit cu familia, cu copii și bunici, cu prieteni, s-a cântat și s-a dansat. Nici un urlet, nici o înjurătură... Meciul a fost punctul de întâlnire al românilor din diapora și al celor veniți din țară. Totul natural și normal. A fost bucuria de a susține echipa țării, iar aceasta a dat totul pentru a ne bucura în acele momente.

Suntem peste tot acasă, era dacă nu mă înșel deviza Rapidului, dar cred că România, cel puțin la fotbal, poate să umple un stadion cu suporteri peste tot în Europa și poate în lume. Chiar dacă mai sunt încă meciuri la acest Euro, și echipa României e pe baricade, deja mă gândesc la Campionatul European de peste patru ani… Marea Britanie, Irlanda… Sperăm să ne calificăm acolo și să jucăm cât mai aproape de Bruxelles… Londra?

Între timp, totuși, am convenit cu prietenii belgieni, dacă România joacă finala acestui Campionat European cu Belgia, sã mergem la Berlin pe 14 iulie!

 

 

Dan Luca