Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.06.2024 00:20

Editorial * Corespondențã de la Bruxelles


A A

Globalizarea turismului

Globalizarea turismului

Ne bucurãm când vine vara și perioada vacanțelor bate la ușã. Ne vin în minte destinații exotice sau, din contrã, ne zicem cã anul acesta e bine sã fim mai calmi, bugetul nelãsând loc creativitãții.

Important este cã putem acum sã gândim mare, tehnologia și libertatea de mișcare ne dã oportunitatea de a visa. Creșterea economicã a țãrii se rãsfrânge și asupra puterii noastre de cumpãrare. Ca români, am învãțat sã obținem vize de intrare în diverse țãri mai bine ca alte nații, iar cei care își amintesc de România de dinainte de 2002 știu despre ceea ce vorbesc. Mare atenție la partea cu vaccinurile, recepționate din timp. Dar aici nu cred cã existã mișcãri anti-vax, ci doar sã avem clarã procedura... Dacã e nevoie, îl facem, cã doar nu anulãm vacanța din cauza unei injecții...

Sunt locuri în lume în care putem ajunge studiind inteligent oferta companiilor de trasport aerian. Nu neapãrat trebuie sã fie o cursa directã de la Cluj-Napoca la Rio pentru a ajunge în Brazilia. Internetul și planformele de identificare a prețurilor convenabile ne dau încredere cã putem intra și noi în spațiului turismului global, chiar dacã facem o escalã de câteva ore în aeroportul din Roma.

E nevoie și de un pic de curaj, dar nu nebunie. E bine sã ascultãm și sã fim documentați, dar pânã la un punct. Stereotipurile pot bloca pânã și o excursie în Ungaria. Vã spun asta fiindcã dacã intri într-un mod de gândire pozitiv, “de stil olandez”, de a vedea lumea, de a înțelege alte sisteme, poți sã ai experiențe fantastice. Da, se poate merge cu familia fãrã nici o problemã, totul este sã optimizezi bugetul și calendarul.

E nemaipomenit sã petreci un revelion în Dubai, cu focurile de artificii din jurul Burj Khalifa, sã vezi mormântul lui Tutankhamon din Valea Regilor egipteanã, sã urci treptele pe Stupa Wat Arun din Bangkok, sã urmãreºti show-urile din Las Vegas sau sã stai pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro chiar și în luna martie. Asta doar ca sã prezint cateva destinaþii ușor de recunoscut...

Recomand și locuri mai puțin vizate de români. Vietnamul și Laosul sunt impresionante. A sta pe un elefant care se scufundã precum un submarin în fluviul Mekong e ceva de SF. Iar dacã vrei sã vezi animale sãlbatice cu adevãrat, Botswana și Namibia sunt destinațiile perfecte. Chiar și cascada Victoria din Zimbabwe face toți banii, dar atenție sã aveți vaccin și pastile împotriva malariei.

De abia aștept vacanța de varã de anul acesta... dar deja avem planuri și pentru anul viitor. Mai ales cã, un secret bine știut al turistului cu experiențã, o achiziționare cu ºase luni înainte a biletului de avion e cheia unei vacanțe bine optimizate.

 

 

 

Dan Luca



Comentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaºi categorie

Implicarea moldovenilor în aderarea țãrii la UE
Noile valori europene
Care neutralitate?
Coaliþia ºi-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)
Coaliþia ºi-a adjudecat un succes „à la Pirus” (I)
Cum se aleg liderii europeni (II)
Cum se aleg liderii europeni (I)
Alarmã la granițele României
Victoria electoralã în Dâmbovița
Despre rezultatul alegerilor europene


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citeºte tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale