Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.06.2024 00:20

Editorial


A A

Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)

Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)

Pe mine, unul, ofensiva naționalistă de la europarlamentare în occidentul Uniunii Europene nu m-a luat prin surprindere, cum, de pildă, i-a luat pe Macron și Schultz. Era de așteptat, se simțea deja în aer și a fost produsă de aroganța dictatorilor din Consiliul Europei și din Comisia Europeană, care și-au închipuit Uniunea ca pe propria moșie. Și uite că răzbunarea, pe fond îndreptățită, a venit -, dar dacă mă îngrijorează ceva, este vorba de acțiunile extremiste și de naționalismul fundamentalist.

La noi nu este deocamdată cazul, însă avansul deloc de neglijat al AUR și saltul peste prag al SOS România la europarlamentare este bine să dea de gândit staff-urilor PSD și PNL. Iată, fac o precizare: că sunt, sincer vorbind, binevenite pe eșichierul politic partidele cu doctrină naționalistă, nu este o problemă. Națiunea, țara, ca entități istorice, au nevoie de „gardieni ai cetății” dacă alte forțe politice nu sunt capabile să le apere, lăsându-se furate de „cântecul de sirene” al globalismul neomarxist.

Deci, naționaliștii sunt bineveniți, cu o condiție: să nu se transforme în mișcări nazisto-bolșevice. Nu știm acum ce se va întâmpla când, la Strasbourg, AUR și SOS România vor fi condiționate de apartenența lor la curentul naționalist, ocupând o importantă poziție, a doua, în Parlamentul European. Cum ambele partide din Coaliție sunt istorice, și liberalii, mai ales, dar și social-democrații fiind implicați benefic în făurirea și a Independenței de stat și a României Mari, încerc să cred că nu sunt defective de patriotism. Altminteri s-ar putea trezi că victoria din iunie nu a fost decât o efemeridă. Este o atenționare de jurnalist obiectiv, dublată de a unui istoric la fel de obiectiv, și nu partizan.

Până una-alta pot spune că, trecând peste unele derapaje ale unor mofturoși nesatisfăcuți, ca de-alde, Clotilde Armand, sau ale unora care n-au avut simțul onoarei ca să-și recunoască înfrângerea, alegerile de acum – din duminica „vindecării orbului” în calendarul ortodox – au fost, într-un fel, o... vindecare a democrației mioritice, mai ales că, românii, nu au prea mai stat pitiți în casă din pricina caniculei. În fond, victoria nu a fost a forțelor politice care, prea multe, și-au proclamat-o, în afara celor cu adevărat victorioși. Ci a națiunii române.

 

 

 

George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Și noi am fost pe Conte Verde...
Implicarea moldovenilor în aderarea țării la UE
Globalizarea turismului
Noile valori europene
Care neutralitate?
Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (I)
Cum se aleg liderii europeni (II)
Cum se aleg liderii europeni (I)
Alarmă la granițele României
Victoria electorală în Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale