Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.05.2024 00:12

Directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea, anunță...


A A

Finalizarea campaniei de vaccinare antirabică și măsuri pentru microciparea animalelor

Finalizarea campaniei de vaccinare antirabică și măsuri pentru microciparea animalelor

Sandu Tolea, directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, a prezentat recent rezultatele campaniilor de vaccinare antirabică desfășurate în județ. „Aceasta a fost încheiată cu puțin timp în urmă. Avem un procent de 85% de animale vaccinate”, a declarat Sandu Tolea, anunțând faptul că întreaga campanie a fost un succes.

Un aspect important menționat de Sandu Tolea a fost finalizarea vaccinării antirabice la vulpe. „La noi, în Dâmbovița, vaccinarea nu se face prin distribuția momelilor din avion, ci prin plasarea momelilor la vizuină”, a explicat acesta. De asemenea, a început procesul de recoltare prin împușcare pentru verificarea eficienței vaccinării la vulpe. „Avem la nivelul județului în jur de 75 de probe care trebuie recoltate. Vreau să le mulțumesc pe această cale Asociației Vânătorilor și Pescarilor, pentru că ne ajută să verificăm eficiența vaccinării”, a adăugat directorul DSVSA. Procedura de verificare implică împușcarea animalelor, recoltarea mandibulei și trimiterea probelor la București pentru analiză.

În plus, directorul DSVSA a salutat noile măsuri legislative care permit consiliilor județene și locale să aloce fonduri pentru microciparea câinilor. „Aceasta este legea acum, acele microcipuri vor fi achiziționate de consiliile județene și consiliile locale, care trebuie implantate animalelor, pentru că vaccinarea antirabică la câine și pisică nu se face decât pe animale microcipate. Este un pas foarte important. Acum este lege și trebuie respectată”, a declarat Sandu Tolea.

Directorul DSVSA Dâmbovița și-a exprimat recunoștința față de autoritățile locale și centrale pentru sprijinul acordat în implementarea acestor măsuri importante pentru sănătatea publică.

„Microciparea câinilor reprezintă un progres semnificativ în gestionarea câinilor fără stăpân, problemă majoră atât la nivel național, cât și județean. Noua legislație va contribui la o mai bună monitorizare și vaccinare a acestor animale, asigurând astfel protecția comunității împotriva rabiei”, a declarat directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea.

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Noile valori europene
Dezvelirea monumentului eroilor din Poiana
„Avem probleme cu voucherele de vacanță”
Activarea centrelor de permanență medicală în zonele rurale
„Criza economică deja se manifestă”
"Modernizare, extindere și dotare Grădinița cu două Săli de clasă program normal în sat Izvoru, comuna Vișina, județul Dâmbovița"
Avocatul Poporului, prezent la Târgoviște
Sfințirea Bisericii Parohiei Alba, eveniment spiritual înălțător
Întreruperi de energie electrică programate
Problemele persoanelor vârstnice, în centrul atenției autorităților


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Noile valori europene

Pentru a ajunge la actuala contrucție UE au fost o serie de valori europene respectate, a fost o voință politică de a avansa în direcția Europei unite și a fost o abordare deschisă, plină de concesii. Concesiile nu au fost doar la nivelul țărilor membre, ci și la cel al sectorului de afaceri. Balanța dintre înverzirea continentului și competitivitate este un exemplu recent, chiar dacă se încearcă acum abordarea... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale