Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.06.2024 00:19

În Dâmbovița, un omagiu adus sacrificiului suprem:


A A

Dezvelirea monumentului eroilor din Poiana

Dezvelirea monumentului eroilor din Poiana

*Monumentul este menit să reprezinte respectul profund și recunoștința față de cei care și-au dat viața pentru libertatea și suveranitatea României

 

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a participat la dezvelirea monumentului dedicat eroilor comunei Poiana, care au luptat în Primul și al Doilea Război Mondial. Monumentul este menit să reprezinte respectul profund și recunoștința față de cei care și-au dat viața pentru libertatea și suveranitatea României.

La inițiativa primarului comunei Poiana, Marian Șerban, au participat la acest eveniment președintele CJD, Corneliu Ștefan, prefectul județului, Claudia Gilia, vicepreședintele CJD, Luciana Cristea, subprefectul județului, Marian Tănase, parlamentarii dâmbovițeni, Carmen Holban și Radu Popa, primarii localităților apropiate, elevi, cadre didactice și locuitori ai comunei Poiana.

După oficierea slujbei religioase, pe rând, autoritățile prezente au avut câte un mesaj de transmis dedicat acestui eveniment stabilit chiar când sărbătorim Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul.

Claudia Gilia, prefectul județului: Este o bucurie și o onoare pentru mine și pentru noi să fim astăzi la Poiana, într-o zi de mare sărbătoare creștină, Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Iată, la Poiana, administrația locală a ales să sărbătorească acest lucru printr-un eveniment deosebit, și anume resfințirea acestui monument. Este un gest de respect și de prețuire pentru ostașii români din Primul și al Doilea Război Mondial, care și-au sacrificat viața pentru independența, pentru suveranitatea României și pentru ca noi astăzi să fim un stat modern, un stat european. Domnule primar, vă felicit pentru această inițiativă, consiliul local și dragă comunitate, acest monument trebuie să fie, pentru tânăra generație, un loc în care, întotdeauna, să-și aducă aminte de cei care și-au sacrificat viața pentru România”.

Corneliu Ștefan, președintele CJD:Astăzi participăm la un eveniment deosebit de important, nu doar pentru comunitatea dumneavoastră, ci pentru tot județul Dâmbovița. Astăzi nu inaugurăm doar un monument, astăzi avem un semn de recunoștință față de toți ostașii care au luptat pentru Poiana, pentru Dâmbovița, pentru România. Vreau să-l felicit pe domnul primar pentru această investiție, pentru readucerea aminte a tuturor ostașilor din comunitatea dumneavoastră”.

Marian Șerban, primar Poiana: Trăim un eveniment emoționant, resfințirea monumentului eroilor, la finalizarea lucrărilor de restaurare executate de Primăria Poiana. Este un moment înălțător în cinstea locuitorilor din comuna Poiana, care și-au dat viața pentru țară, pentru libertate, ca noi astăzi să avem un trai mai bun. În semn de respect față de înaintași, de-a lungul timpului, în fiecare sat, comună sau oraș, au fost ridicate monumente, troițe și plăci comemorative”.

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Implicarea moldovenilor în aderarea țării la UE
Noi proiecte de investiții în cartierul Matei Basarab
Cifre record pentru Cinematograful „Independența” din Târgoviște
Primele obiective AJOFM realizate în 2024
Aducerea gazelor naturale în comuna Raciu
"Modernizare, extindere și dotare Grădinița cu două Săli de clasă program normal în sat Izvoru, comuna Vișina, județul Dâmbovița"
Globalizarea turismului
Ziua Drapelului Național, sărbătorită la Târgoviște
Condițiile din transportul public local, verificate în Târgoviște
Inspecția Muncii, cu ochii pe echipamentele electrice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Implicarea moldovenilor în aderarea țării la UE

Deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE este un eveniment istoric, fără precedent, care trebuie abordat corespunzător, cu toată responsabilitatea momentului. Pentru succesul acestui demers, Clubul "Moldova-UE" propune 10 repere care să ghideze întregul proces de negocieri până la aderarea deplină a Republicii Moldova... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »


publicitate

aparate foto digitale