Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.06.2024 00:20

Ieri, la ședința Comitetului de Dialog Civic și Consiliului Județean al Pensionarilor,


A A

Problemele persoanelor vârstnice, în centrul atenției autorităților

Problemele persoanelor vârstnice, în centrul atenției autorităților

*Unul dintre subiectele principale discutate a fost preocuparea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște și a Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița privind asigurarea necesarului de personal pentru îmbunătățirea activității de Asistență Medicală de Urgență și reducerea timpului de așteptare al pacienților

 

Ieri, 20 iunie, a avut loc Comitetul de Dialog Civic privind problemele persoanelor vârstnice, desfășurat în comun cu ședința Consiliului Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice din Dâmbovița. La eveniment au participat subprefectul județului,  Marian Tănase, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa, și Cristina Sima, directorul Casei Județene de Sănătate Dâmbovița. La întâlnire au participat și membrii Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice.

Unul dintre subiectele principale discutate a fost preocuparea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște și a Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița privind asigurarea necesarului de personal pentru îmbunătățirea activității de Asistență Medicală de Urgență și reducerea timpului de așteptare al pacienților. Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, doctorul Ioana Radu și directorul de Îngrijiri Medicale, Florin Gheorghe, au fost prezenți pentru a oferi detalii despre aceste probleme. Doctorul Ioana Radu a subliniat că, deși Spitalul Județean face eforturi continue pentru a îmbunătăți actul medical, se confruntă cu un deficit semnificativ de medici.

În cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU), avem doar opt medici de medicină de urgență dintr-un total de 30 de posturi disponibile, ceea ce înseamnă un deficit de 22 de medici. Acest deficit duce la un timp de așteptare prelungit pentru pacienți, mai ales având în vedere numărul mare de prezentări. De exemplu, în luna mai au fost peste 8000 de prezentări la UPU, iar în luna aprilie peste 10.000, ceea ce înseamnă o medie de 300 de prezentări pe o tură, acoperită de un singur medic de urgență”, a explicat dr. Ioana Radu.

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a scos la concurs opt posturi de medici pentru medicina de urgență, însă acestea nu au fost ocupate, niciun medic neprezentându-se la concurs.

Deficitul de medici nu este doar la UPU, ci și în alte specialități. Totuși, în ultimul timp, spitalul a fost modernizat, extins și dotat cu aparatură modernă. Vom încerca să rezolvăm în timp și acest deficit de medici”, a adăugat dr. Ioana Radu.

Participanții la ședință au subliniat importanța abordării acestor probleme pentru a asigura o îngrijire medicală adecvată persoanelor vârstnice și a întregii comunități.

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Implicarea moldovenilor în aderarea țării la UE
Noi proiecte de investiții în cartierul Matei Basarab
Cifre record pentru Cinematograful „Independența” din Târgoviște
Primele obiective AJOFM realizate în 2024
Aducerea gazelor naturale în comuna Raciu
"Modernizare, extindere și dotare Grădinița cu două Săli de clasă program normal în sat Izvoru, comuna Vișina, județul Dâmbovița"
Globalizarea turismului
Ziua Drapelului Național, sărbătorită la Târgoviște
Condițiile din transportul public local, verificate în Târgoviște
Inspecția Muncii, cu ochii pe echipamentele electrice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Implicarea moldovenilor în aderarea țării la UE

Deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE este un eveniment istoric, fără precedent, care trebuie abordat corespunzător, cu toată responsabilitatea momentului. Pentru succesul acestui demers, Clubul "Moldova-UE" propune 10 repere care să ghideze întregul proces de negocieri până la aderarea deplină a Republicii Moldova... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »


publicitate

aparate foto digitale