Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.07.2024 00:17

Azi încep probele scrise ale examenului maturității


A A

Start Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2024

Start Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2024
foto arhivă

Absolvenții de liceu sunt în focurile examenului de Bacalaureat! Astăzi, începând cu ora 9:00, elevii vor susține proba scrisă la Limba și literatura română. Accesul în săli al candidaților este permis în baza unui act de identitate valid, până la ora 8:30.

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița a anunțat calendarul probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, care vor avea loc în perioada 1-5 iulie 2024. Din totalul de 3080 de elevi din clasele terminale (a XII-a și a XIII-a), 2634 de elevi sunt înscriși din seria curentă, reprezentând 85,52%, iar 446 de elevi provin din promoțiile anterioare, adică 14,48%.

Calendarul detaliat al probelor scrise este următorul:

1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a)

2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c)

4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d)

5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b)

Rezultatele vor fi afișate pe 8 iulie 2024, până la ora 12:00, după care, contestațiile  vor fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00. Soluționarea contestațiilor va avea loc între 9 și 11 iulie 2024, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 12 iulie 2024.

Probele scrise se vor desfășura în 13 centre de examen din județul Dâmbovița. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și vor avea la dispoziție trei ore pentru fiecare probă. Pentru elevii cu deficiențe, timpul de lucru poate fi prelungit cu maximum două ore, conform aprobării Comisiei Județene.

„Este strict interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare, telefoane mobile sau instrumente electronice. De asemenea, candidații nu au voie să aducă ghiozdane, rucsacuri, poșete și alte obiecte similare, acestea urmând a fi depozitate într-o sală special desemnată. Comunicarea între candidați sau cu exteriorul, schimbul de foi sau alte materiale sunt de asemenea interzise. Orice încălcare a acestor reguli va duce la eliminarea din examen, fără posibilitatea de a participa la următoarele probe. Evaluarea lucrărilor va fi digitalizată și va avea loc într-un centru zonal de evaluare și în două puncte de lucru din județul Dâmbovița”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

O vară fierbinte (II)
Muncitori necalificați din Nepal, Sri Lanka au invadat piața muncii
Arhiepiscopia Târgoviștei recompensează tineri merituoși cu tabere de vară la Mănăstirea Peștera
112 sau medicul de familie? Aceasta e Urgența!
Continuă deficitul de medici veterinari
O vară fierbinte (I)
Investiții masive în infrastructura rutieră a județului
IPS Nifon, la întronizarea noului Patriarh al Bulgariei
Deficitul de medici de la SJUT s-a diminuat
Direcția Silvică prioritizează regenerarea pădurilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

O vară fierbinte (II)

Există discuții avansate pentru a avea competitivitatea top pe agendă ca prioritate, pentru dezvoltarea economică și prosperitatea cetățenilor. Apare și un subiect fluid, greu de cuantificat, dar foarte mult mediatizat. Vorbim aici de statul de drept, acesta fiind o unealtă de guvernare europeană utilă, atât la nivelul relaționării cu unele state membre, cât și pentru poziționarea... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale