Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.07.2024 00:18


A A

Arhiepiscopia Târgoviștei recompensează tineri merituoși cu tabere de vară la Mănăstirea Peștera

Arhiepiscopia Târgoviștei recompensează tineri merituoși cu tabere de vară la Mănăstirea Peștera

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Centrul Cultural-Misionar al Arhiepiscopiei Târgoviștei, de la Mânăstirea Peștera Ialomiței, în perioada 1-5 iulie 2024, se desfășoară două tabere pentru tineri merituoși din Eparhia noastră.

Prima tabără de vară oferită de Arhiepiscopia Târgoviștei a debutat luni, 1 iulie 2024, când cei 18 tineri care fac parte din grupa de cateheză de la Parohia Butoiu de Sus, Protoieria Găești, care a obținut locul I, la nivel eparhial, la Concursul Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, sub coordonarea Pc. Pr. paroh Ștefan Nica și a dnei Prof. Laura Stănescu, au ajuns la Mănăstirea Peștera.

Cei 20 de elevi care au obținut primele locuri la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Religie și a Olimpiadei Naționale Interdisciplinare de Limba și Literatura Română și Religie „Cultură și spiritualitate românească”, vor beneficia de cea de-a doua tabără, programată în perioada 3-5 iulie 2024, care va fi coordonată de Pr. prof. dr. Bogdan Gabriel Stana și de Pr. prof. Teodor Romario Tudorache.

Toți participanții primesc din partea Înaltpreasfințitei Sale daruri constând în icoane, obiecte bisericești și tipărituri recent publicate la Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei, în seriile editoriale dedicate catehizării tinerilor, iar programul interactiv al taberelor cuprinde: vizitarea Peșterii Ialomiței și drumeție în jurul lacului Bolboci, drumeții montane la monumentele naturale ale Bucegilor – Sfinxul și Babele, activități recreative în aer liber, plimbare cu telecabina, foc de tabără, seri duhovnicești, ateliere de creație, de dezvoltare personală și a lucrului în echipă, jocuri și concursuri de cultură generală.

 

 

Biroul De Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 




Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nefertiti de... Cotroceni?!
Sute de cereri de împrumut pentru lemne de foc
Jurământul de credință al absolvenților de Teologie
Alți doi elevi eliminați de la Bacalaureat
Promovabilitate de 68,20% la Evaluarea Națională
Ce mi-e baba Rada, ce mi-e Rada baba...
Dâmbovița, sub urgia furtunilor
Investiții rutiere pentru ridicarea trecerilor de pietoni
Reținut 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de furt calificat
Fermele de caprine și ovine din județ s-au înjumătățit în 10 ani


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Nefertiti de... Cotroceni?!

Nu-i așa, și oamenii mari, adică maturi, spun lucruri trăsnite de-a binelea, cum este și cazul gazetarului, e drept, unul cunoscut, CTP,, care a reușit performanța să se decredibilizeze cu talent, dovedind prin unele rostiri ale opiniei personale că cineva îi învârtește cheița. Inginerul automatician, filmolog, comentator sportiv etc. este mereu pus pe harță, ba împotriva Patriarhului Bisericii... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale