Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.08.2024 00:20

Editorial


A A

Dezinfecție totală în sistemul medical românesc!

Dezinfecție totală în sistemul medical românesc!

Dacă n-ar fi adevărat, aș spune că este incredibil. Dar, din păcate, este nu numai perfect adevărat, ci și tragic. Într-un mare spital din capitala României „oameni în alb” – nu-i așa, culoarea vieții și a păcii? -, medici și asistente au devenit „oameni în negru”, ieșiți din străfundurile iadului, asasini cu premeditare târguind cu unele „pompe funebre” bolnavi internați în secția de terapie intensivă. De ce au făcut-o? Pentru un plus de arginți blestemați în buzunar. Oribil? Nu! Îngrozitor? Nu.

În acest caz, al spitalului din Capitală cu nume… de sfânt, numele cel mai potrivit este Auschwitz! La începutul scandalului nu mi-a venit să cred, apoi, pe măsură ce dezvăluirile au început să curgă în cascadă, mi-am zis, ca jurnalist cu mintea întreagă, că ar fi corect să nu mă grăbesc să iau tot ce aruncă presa pe piață, da, să acord prezumția de nevinovăție până una-alta. Dar, uluit, am văzut/auzit/constatat, depunerile de mărturie, și din spital, și ale unora din familiile lovite crunt în soartă că ATI din spitalul cu pricina este un abator.

Și cum românul este când extrem de acuzator, când extrem de înțelegător – în unele cazuri uneori în prostie -, și din lumea medicală, și din „societatea civilă” ne vine îndemnul de a nu generaliza, că este un caz singular, că avem medici de excepție. Sunt de acord că avem medici de excepție, unii cât pe aici să facă pușcărie tocmai că sunt de excepție. Dar cu a o lăsa mai moale cu generalizarea, când mă gândesc la ce ni s-a impus cu de-a sila pe vremea „p(l)andemiei de Covid”, când aproape că s-a produs un genocid asupra poporului român, nu-mi prea vine s-o las.

Ce, ne facem că nu știm că toate guvernările, fără excepție au băgat sistemul medical național în colaps? Să fim cinstiți cu noi înșine: aici s-a ajuns. Fiecare partid ajuns la guvernare și-a tras spuza pe turta lui și chiar și-a apărat miniștrii Sănătății, nu incompetenți – cu toate că a existat aventurierul Voiculescu, vienezul – dar iresponsabili cu siguranță. Și ghiftuindu-și propriile interese. Trebuie făcută o dezinfecție totală!

 

 

 

George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (I)
România, amenințată, cu armata... dezarmată
Jurnal de război: Al doilea Kursk (II)
Jurnal de război: Al doilea Kursk (I)
S-a întâmplat acum 80 de ani (II)
S-a întâmplat acum 80 de ani (I)
Nu știu cât de penibil sunt!
Simpatie pentru limba rusă în Armenia
Raid cultural în Georgia


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale