Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.07.2024 00:17


A A

"La Piovra" valahă


George Coandă


Vă mai amintiți celebrul serial „Caracatița” („La Piovra”), pe care, săptămână de săptămână, îl așteptam cu sufletul la gură? Eram nerăbdători să vedem cum luptă comisarul Cattani cu faimoasa mafie siciliană. Dar, în cele din urmă, mafia l-a lichidat. Iar dezamăgirea dumneavoastră a fost teribil de dureroasă. Cum de n-a putut abilul și versatul polițist italian să-i vină de hac „caracatiței”? Pentru că ucigașele sale tentacule pătrunseseră până în cele mai înalte sfere ale vieții politice din Peninsulă, dar și în cele ale justiției. Dar de atunci, pentru că au trecut ani mulți de la difuzarea serialului, ne era greu să ne închipuim că „La Piovra” își va desfășura tentaculele tot atât de ucigătoare și pe meleagurile noastre. Și nici nu v-ar fi venit să credeți că va fi fost posibil să-și înceapă desfășurarea tocmai dintr-un serviciu secret menit să apere de primejdii de moarte statul și națiunea. Pare greu de crezut, dar iată că este înfiorător de credibil, faptul că numărul doi din acest serviciu, de fapt, șeful profesional militar, despre care am mai zis ceva într-un editorial, era / mai este capul caracatiței valahe. Și care, uluitor deconspirat de fostul premier și președinte al Albaniei - de mână cu actualul prim-ministru albanez, un personaj controversat - coordonează sinistrul trafic de narcotice de la un cartel mexican tocmai în Balcani. Insul încă mai trezește spaime în anumite cercuri de afaceri și ale justiției, pentru că tentaculele sale atacă cu perfidie (șantaj) până în cele mai ascunse cotloane ale societății românești. A fost creat de un fost președinte, care a creat o și pe procuroarea-șefă faimoasă, apoi el însuși, drept recunoștință, a luat-o în barbă și de la el, și de la ea, iar acum schiaună, victimizându-se penibil, pe la diverse televiziuni.

(va urma)

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (I)
România, amenințată, cu armata... dezarmată
Jurnal de război: Al doilea Kursk (II)
Jurnal de război: Al doilea Kursk (I)
S-a întâmplat acum 80 de ani (II)
S-a întâmplat acum 80 de ani (I)
Nu știu cât de penibil sunt!
Dezinfecție totală în sistemul medical românesc!
Simpatie pentru limba rusă în Armenia


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale