Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.07.2024 00:14

În luna mai 2024, în evidențele AJOFM Dâmbovița,


A A

Rata șomajului, în ușoară creștere: 3,06%

Rata șomajului, în ușoară creștere: 3,06%

La sfârșitul lunii mai 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița erau înregistrați 5219 șomeri (din care 2594 femei), rata șomajului fiind de 3,06 %. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,02 %, în această lună acest indicator a crescut cu 0,04 pp.

Din totalul de 5219 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Dâmbovița, 1229 erau beneficiari de îndemnizație de șomaj, iar 3990 erau șomeri neîndemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 825 șomeri provin din mediul urban și 4394 sunt din mediul rural.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele AJOFM Dâmbovița (35,2 %). Cei cu studii primare și fără studii reprezintă 33,7 % din totalul șomerilor înregistrați. 16,1 % dintre șomerii înregistrați au absolvit liceul sau școala postliceală. Șomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 12,2 % din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare se regăsesc în proporție de 2,8 %.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1065 persoane foarte greu ocupabile, 1965 greu ocupabile, 1965 mediu ocupabile, iar 140 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre.

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

474 de locuri de muncă vacante
Plan de formare profesională în Dâmbovița
Salariul minim european a fost adoptat în România
Investiții majore în infrastructura comunei Raciu
377 de locuri de muncă disponibile
Razie rutieră de amploare
Medicii de familie trebuie să semneze un nou contract cu Casa de Sănătate
241 de persoane, angajate în urma Bursei locurilor de Muncă
Investiții strategice în accesibilizarea Fondului Forestier
Nou proiect de asfaltare la Runcu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

O vară fierbinte (II)

Există discuții avansate pentru a avea competitivitatea top pe agendă ca prioritate, pentru dezvoltarea economică și prosperitatea cetățenilor. Apare și un subiect fluid, greu de cuantificat, dar foarte mult mediatizat. Vorbim aici de statul de drept, acesta fiind o unealtă de guvernare europeană utilă, atât la nivelul relaționării cu unele state membre, cât și pentru poziționarea... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale