Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.06.2024 00:13

De la 1 iulie 2024,


A A

Medicii de familie trebuie să semneze un nou contract cu Casa de Sănătate

Medicii de familie trebuie să semneze un nou contract cu Casa de Sănătate

*Problema este că nu mai sunt bani pentru medicina de familie în semestrul al II-lea!

 

Peste doar câteva zile, respectiv la sfârșitul acestei luni, expiră contractul medicilor de familie cu Casa de Asigurări de Sănătate! Deci de la 1 iulie 2024, medicina de familie, dar și Ambulatoriile de Specialitate trebuie să intre pe un nou contract cu Casa de Sănătate, pentru ca activitatea din aceste domenii să se desfășoare fără disfuncționalități. Însă problema care a apărut și de data aceasta, la fel ca în 2023, este că pentru semestrul  al II-lea nu mai sunt bani pentru medicina de familie.

Dr. Ileana Dumitrescu de la Asociația Medicilor de Familie Dâmbovița ne-a declarat ieri că a primit asigurări de la președinta CNAS, dr. Valeria Herda că se va continua activitatea prin semnarea  unui act adițional la vechiul contract și că problema banilor va fi rezolvată în cele din urmă de către Guvern și Ministerul de Finanțe.

„Continuarea va fi de la 1 iulie 2024, va fi un act adițional la contractul vechi. Ne-am întâlnit săptămâna trecută cu d-na dr. Valeria Herdea, noua președintă a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate care a spus că deși pe semestrul II nu sunt bani și-a asumat și trebuie ca și Guvernul să dea bani pentru a continua cu aceleași valori semestrul al II-lea din 2024 pentru medicina primară și medicina de Ambulator, pentru că aici erau hibele din punct de vedere al finanțării. Nu sunt bani pentru semestrul al II-lea, așa cum s-a întâmplat și anul trecut când nu au mai fost bani din august sau septembrie. D-na Herdea a spus că Ministerul de Finanțe trebuie să  asigure finanțarea pentru semestrul al II-lea din  2024 pentru medicina primară și pentru Ambulator, adică pentru întregul sistem de sănătate care este în contract cu Casa de Asigurări”’, ne-a declarat ieri dr. Ileana Dumitrescu, de la Asociația Medicilor de Familie Dâmbovița.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Salariul minim european a fost adoptat în România
Investiții majore în infrastructura comunei Raciu
377 de locuri de muncă disponibile
Razie rutieră de amploare
241 de persoane, angajate în urma Bursei locurilor de Muncă
Investiții strategice în accesibilizarea Fondului Forestier
Nou proiect de asfaltare la Runcu
Razie rutieră de amploare a poliției
Restanțe de peste 6 luni la plata navetei profesorilor
186 de bilete de tratament pentru a 9-a serie a acestui an


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Implicarea moldovenilor în aderarea țării la UE

Deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE este un eveniment istoric, fără precedent, care trebuie abordat corespunzător, cu toată responsabilitatea momentului. Pentru succesul acestui demers, Clubul "Moldova-UE" propune 10 repere care să ghideze întregul proces de negocieri până la aderarea deplină a Republicii Moldova... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »


publicitate

aparate foto digitale