Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.06.2024 00:14

Din cauza aplicării defectuoase a Legii 153,


A A

Federația Sanitas a dat în judecată Guvernul

Federația Sanitas a dat în judecată Guvernul

Federația Sanitas a dat în judecată Guvernul României pentru recuperarea tuturor veniturilor salariale pe care guvernul le datorează membrilor Sanitas pe ultimii trei ani! Liderul Sanitas Dâmbovița, Corneliu Stănică ne-a declarat că  acțiunea în instanță a avut ca obiect aplicarea defectuasă a Legii 153 de salarizare a personalului plătit din fonduri publice, prin care s-au creat inechități majore mai multor categorii de personal din sistemul de sănătate.   

„Federația Sanitas a dat în judecată Guvernul României. În luna mai am avut primul termen  și următorul termen va fi în septembrie. Toate inechitățile care au fost create de legea 153, tot ce s-a întâmplat legat de sporuri, indemnizația de hrană care este, din punctul nostru de vedere, o mizerie, de doar 9,9 lei/zi,  și care este raportată la salariul minim pe economie din 2018, nicidecum la salariul minim pe economie de anul acesta. Sunt peste 75 000 de membri care s-au alăturat procesului.  Fiecare membru de sindicat a mandatat Federația Sanitas să-I reprezinte în instanță. Ar fi de câștigat sume destul de importante și cel mai mult de câștigat ar avea personalul medical auxilar care a fost cel mai discriminat pe legea 153. Prin ordonanța aceasta s-a mai reparat dar nu suficient, pentru că și sporurile de condiții au rămas la minim pe toate secțiile.  Chiar dacă mai putem să reparăm, legea, din punctul nostru de vedere, a făcut mai mult rău decât bine. Ar trebui o nouă lege făcută de la zero”, a precizat președintele Sindicatului Sanitas Dâmbovița, Corneliu Stănică.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Dorinel Soare, reales primar cu aproape 90% din voturi
AUR a obținut 91 de consilieri locali, 3 aleși județeni și 1 primar
Director general nou la Automecanica
Modernizarea DN 71 ține pe loc extinderea canalizării
„Am pierdut în câteva localități și astăzi nu am o explicație”
„Alegerile s-au desfășurat într-un climat de siguranță și calm”
Procesul electoral de la Găești va fi contestat
Succes fără precedent pentru PSD Dâmbovița la alegerile locale
Dâmbovița la vot!
PSD Dâmbovița, final optimist de campanie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Implicarea moldovenilor în aderarea țării la UE

Deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE este un eveniment istoric, fără precedent, care trebuie abordat corespunzător, cu toată responsabilitatea momentului. Pentru succesul acestui demers, Clubul "Moldova-UE" propune 10 repere care să ghideze întregul proces de negocieri până la aderarea deplină a Republicii Moldova... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »


publicitate

aparate foto digitale