Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.07.2024 00:14

Cuvântul care zidește


A A

Meditație la Duminica Sfinților Români

Meditație la Duminica Sfinților Români

Pe sfinții pe care i-a dat, în decursul istoriei, neamul românesc îi regăsim în toate lunile anului bisericesc, fiind însemnați cu albastru. Ei ne arată prin viața lor că sfințenia nu este apanajul unei generații, al unui timp din istorie, ci este răspunsul permanent al creștinului autentic, plin de iubire, credință și fapte bune, la iubirea lui Dumnezeu, fiind permanent chemat la sfințenie și viață veșnică în Împărăția cerurilor. Și aceasta deoarece scopul vieții noastre este sfințenia. Pentru a ajunge la sfințenie este nevoie să-I urmăm lui Hristos și să împlinim în viața noastră cuvintele Lui.

Toți sfinții naționali români care s-au sfințit pe pământul românesc ,în Dobrogea,în Ardeal,în Muntenia,în Moldova ,toți au fost de mare folos în vremea lor de-a îmbărbăta poporul ,în credință ,în timpul războaielor și în toate ispitele acestei vieți. Ei au dovedit nu numai cuvantul ci și cu viața și trăirea lor. Avem în Moldova pe Sfântul Ștefan cel Mare care nu făcea nimic fără ajutorul Sfântului Daniil Sihastrul și fără binecuvântarea Sa. Avem pe Sfântul Grigorie Decapolitul. Între cei care au trăit deplin viața călugărească, se numără Sfântul Nicodim de la Tismana, Sfântul Daniil Sihastrul, Sfânta Teodora de la Sihla și Sfântul Calinic de la Cernica. Îi cinstim astăzi și pe acei martiri români care au ținut sus stindardul Crucii în vreme de prigoană, pecetluind cu sângele lor propria mărturie, precum Sfinții Mucenici de la Niculițel, din veacul al IV-lea; apoi pe Sfântul Ioan Valahul (†1662) și pe binecredinciosul voievod Constantin Brâncoveanu cu fiii săi: Constantin, Ștefan, Radu, Matei și sfetnicul Ianache, martirizați de turci, în ziua de 15 august 1714. În calendarul nostru bisericesc regăsim peste 100 de sfinți străromâni și români care au fost trecuți în rândul sfinților în diferite etape de canonizare din ultimul veac al istoriei Bisericii Ortodoxe Române.

 

Pr.Pîrvu Aurelian



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Vindecarea lunaticului
Rata de promovare scade la 26,24%, fără note de 10
Suferința și boala în lumina Învierii Domnului
Sfințirea Bisericii Parohiei Izvorul Tămăduirii
Posibilă schimbare majoră pentru Bacalaureat în 2025
Bienala Națională de Artă "Gheorghe Petrașcu", 2024
Potolirea furtunii
Rolul eclezial și cultural al evangheliei învățătoare de la Mănăstirea Dealu
Tineri din Kenya în vizită la Mănăstirea Peștera Ialomiței
852 de elevi s-au înscris la Bac-ul de toamnă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)

DAN LUCA

În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.

Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale