Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.08.2024 00:11

Apel de participare la ediția a XVII-a


A A

Bienala Națională de Artă "Gheorghe Petrașcu", 2024

Bienala Națională de Artă

Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, alături de Consiliul Județean Dâmbovița, organizează  a XVII – a ediție a Bienalei Naționale de Artă „Gheorghe Petrașcu”. Organizat pentru prima dată în 1992, concursul promovează memoria marelui artist plastic și legătura sa cu orașul Târgoviște. Atras de pitorescul și atmosfera patriarhală a orașului încărcat de istorie, Gheorghe Petrașcu și-a  stabilit atelierul la Târgoviște în 1923 și a lucrat aici până în 1943.

            Renumele de mare colorist al lui Gheorghe Petrașcu s-a conturat încă din timpul vieții, fapt ce i-a permis să se dedice artei sale (pictura și gravura), care, în perioada târgovișteană, de altfel și cea mai fertilă din punctul de vedere al creației, a atins cel mai înalt grad de execuție, plasticitate și expresie, reprezentând maturitatea artistică a pictorului. Toți acești factori au dus la recunoașterea meritelor artistice de către Academia Română care, la 1 iunie 1936, îl alege membru, Petrașcu fiind primul pictor român academician.

            Prin numele artistului pe care îl poartă, Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu” încearcă să reînvie ambianța și fervoarea artistică pe care a avut-o Târgoviștea în perioada interbelică și în anii de după a oua conflagrație mondială.

Concursul este deschis membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România și Republica Moldova, studenților (ultimul an, masterat) și absolvenților Academiilor de Artă, care pot participa cu cel mult două lucrări:

PICTURĂ – lucrări, cu dimensiunea maximă de 100 x 100 cm, încadrate/ înrămate și cu sistem de agățare;

GRAFICĂ – lucrări neînrămate, însoțite de paspartu nelipit/ fixat de lucrare (care să se încadreze în următoarele dimensiuni: 40 x 50 cm, 40 x 60 cm, 50 x 70 cm, 60 x 80 cm);

Nu sunt admise tehnicile de grafică imprimabilă și multiplicabilă (tehnicile de gravură).

Lucrările executate în perioada 2022 – 2024 vor fi însoțite de formularul de participare la bienală, CV cu fotografia artistului, copie a legitimației de membru al UAP, fotografiile color ale lucrărilor, adresa, număr de telefon și/sau email. Acestea vor fi expediate ambalate corespunzător, de preferat în cutii solide (din lemn sau metal), până în data de 01.11.2024, data poștei / curierului, la una din adresele:

 

Complexul  Național  Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, strada Justiției, nr. 7, cod poștal 130017, municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița – pentru coletele expediate prin intermediul Poștei Române;                               și

Complexul  Național  Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, – Muzeul de Artă, Calea Domnească nr. 185, cod 130167, municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița – pentru coletele expediate prin intermediul firmelor de curierat rapid.

Fiecare artist va completa formularul lizibil, cu majuscule, pentru ca datele să poată fi utilizate la redactarea pliantului și în materialele de promovare ale concursului.

NOTĂ: Având în vedere prevederile Regulamentului European privind protecția datelor personale, intrat în vigoare la data de 25 mai 2018, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” solicită acordul artiștilor pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, pe durata raporturilor de colaborare.

Prin semnarea formularului, fiecare artist acceptă necondiționat regulamentul Bienalei Naționale de Artă „Gheorghe Petrașcu” și își dă acordul privind prelucrarea datelor personale.          

Expoziția va fi deschisă publicului până la finalul lunii ianuarie 2025 (31.01.2025), cu posibilitatea prelungirii perioadei de expunere până la sfârșitul lunii februarie 2025.

Vernisajul și festivitatea de înmânare a premiilor vor avea loc la Muzeul de Istorie, Calea Domnească, nr. 189, moment pentru care premianții și participanții vor fi informați din timp.

Relații suplimentare se pot obține la secretariatul instituției: telefon 0245613946 sau e-mail: [email protected]. Persoană de contact: Maria Neacșu – muzeograf artă, Muzeul de Artă, telefon: 0736394086.

            Regulamentul bienalei și formularul de participare pot fi descarcate de la urmatoarea adresa: https://muzee-dambovitene.ro/apel-de-participare-la-bienala-nationala-de-arta-gheorghe-petrascu-editia-a-xvii-a-2024/

 Compartimentul Imagine, Relații Externe,

 

Consiliul Județean Dâmbovița

 




Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Vindecarea lunaticului
Rata de promovare scade la 26,24%, fără note de 10
Suferința și boala în lumina Învierii Domnului
Sfințirea Bisericii Parohiei Izvorul Tămăduirii
Posibilă schimbare majoră pentru Bacalaureat în 2025
Potolirea furtunii
Rolul eclezial și cultural al evangheliei învățătoare de la Mănăstirea Dealu
Tineri din Kenya în vizită la Mănăstirea Peștera Ialomiței
852 de elevi s-au înscris la Bac-ul de toamnă
Sfântul Voievod Martir Constantin Brâncoveanu - 310 ani de la moartea martirică


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)

DAN LUCA

În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.

Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale