Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.07.2024 00:14

Unitățile de învățământ din județ se remarcă și la nivelul întregii țări


A A

Școli din Dâmbovița, în Competiția Națională „Școală Europeană”

Școli din Dâmbovița, în Competiția Națională „Școală Europeană”

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița a anunțat rezultatele competiției naționale „Școală Europeană”, în cadrul căreia județul Dâmbovița s-a remarcat printr-o performanță de excepție. Desfășurată anual, această competiție, lansată de Ministerul Educației în 2004, recunoaște contribuția școlilor românești la integrarea în Uniunea Europeană și la dezvoltarea parteneriatelor școlare internaționale.

Anul acesta, în competiție s-au înscris 134 de unități de învățământ preuniversitar din 38 de județe și Municipiul București, dintre care 104 au primit prestigiosul titlu de „Școală Europeană”. Dintre acestea, 13 sunt unități de învățământ din județul Dâmbovița, toate candidatele din județ fiind desemnate câștigătoare.

Lista școlilor câștigătoare din județul Dâmbovița include: 1. Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște. 2.Colegiul Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” Târgoviște. 3.Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Pucioasa. 4.Liceul de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște. 5.Colegiul Economic „Ion Ghica” Târgoviște. 6.Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” Moreni. 7.Liceul „Voievodul Mircea” Târgoviște. 8.Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” Târgoviște. 9.Școala Gimnazială nr. 4 Moreni. 10. Colegiul Național „Nicolae Titulescu” Pucioasa. 11. Școala Gimnazială Specială Târgoviște. 12.Școala Gimnazială „Ion Mareș” Vulcana-Băi.  13. Școala Gimnazială „I. Al. Brătescu-Voinești” Târgoviște.

Printre acestea, Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște a obținut al treilea punctaj la nivel național, cu 193 de puncte dintr-un maxim de 200, acesta fiind cel mai mare punctaj înregistrat vreodată de o instituție din Dâmbovița în cele 19 ediții ale competiției. De asemenea, Școala Gimnazială Specială Târgoviște și Școala Gimnazială „Ion Mareș” Vulcana-Băi au obținut pentru prima dată acest titlu, ultima fiind singura școală din mediul rural din județ cu acest statut.

Aceste rezultate notabile sunt rodul unui efort susținut în accesarea și implementarea proiectelor europene. Dâmbovița se află în fruntea județelor în ceea ce privește accesarea fondurilor prin Programul Erasmus+ 2021-2027, implementând anual peste 70 de proiecte și beneficiind de acreditare pentru 55 de unități în domeniul educației școlare și 12 în educație și formare profesională (VET).

„Certificatul „Școală Europeană” este valabil pentru trei ani, iar premierea câștigătorilor va avea loc la Palatul Parlamentului din București în toamna acestui an, după deschiderea sesiunii parlamentare”, au transmis reprezentanții IȘJ Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Vindecarea lunaticului
Rata de promovare scade la 26,24%, fără note de 10
Suferința și boala în lumina Învierii Domnului
Sfințirea Bisericii Parohiei Izvorul Tămăduirii
Posibilă schimbare majoră pentru Bacalaureat în 2025
Bienala Națională de Artă "Gheorghe Petrașcu", 2024
Potolirea furtunii
Rolul eclezial și cultural al evangheliei învățătoare de la Mănăstirea Dealu
Tineri din Kenya în vizită la Mănăstirea Peștera Ialomiței
852 de elevi s-au înscris la Bac-ul de toamnă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)

DAN LUCA

În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.

Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale