20.06.2024 00:13

Medicii de familie trebuie să semneze un nou contract cu Casa de Sănătate

Medicii de familie trebuie să semneze un nou contract cu Casa de Sănătate
Galerie foto

*Problema este că nu mai sunt bani pentru medicina de familie în semestrul al II-lea!

 

Peste doar câteva zile, respectiv la sfârșitul acestei luni, expiră contractul medicilor de familie cu Casa de Asigurări de Sănătate! Deci de la 1 iulie 2024, medicina de familie, dar și Ambulatoriile de Specialitate trebuie să intre pe un nou contract cu Casa de Sănătate, pentru ca activitatea din aceste domenii să se desfășoare fără disfuncționalități. Însă problema care a apărut și de data aceasta, la fel ca în 2023, este că pentru semestrul  al II-lea nu mai sunt bani pentru medicina de familie.

Dr. Ileana Dumitrescu de la Asociația Medicilor de Familie Dâmbovița ne-a declarat ieri că a primit asigurări de la președinta CNAS, dr. Valeria Herda că se va continua activitatea prin semnarea  unui act adițional la vechiul contract și că problema banilor va fi rezolvată în cele din urmă de către Guvern și Ministerul de Finanțe.

„Continuarea va fi de la 1 iulie 2024, va fi un act adițional la contractul vechi. Ne-am întâlnit săptămâna trecută cu d-na dr. Valeria Herdea, noua președintă a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate care a spus că deși pe semestrul II nu sunt bani și-a asumat și trebuie ca și Guvernul să dea bani pentru a continua cu aceleași valori semestrul al II-lea din 2024 pentru medicina primară și medicina de Ambulator, pentru că aici erau hibele din punct de vedere al finanțării. Nu sunt bani pentru semestrul al II-lea, așa cum s-a întâmplat și anul trecut când nu au mai fost bani din august sau septembrie. D-na Herdea a spus că Ministerul de Finanțe trebuie să  asigure finanțarea pentru semestrul al II-lea din  2024 pentru medicina primară și pentru Ambulator, adică pentru întregul sistem de sănătate care este în contract cu Casa de Asigurări”’, ne-a declarat ieri dr. Ileana Dumitrescu, de la Asociația Medicilor de Familie Dâmbovița.

 

 

Violeta Stanciu