Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.09.2016 00:18

Aprobat în unanimitate de aleși în ultima ședință ordinară,


A A

Consiliul Județean și Complexul Curtea Domnească, în parteneriat cultural

Consiliul Județean și Complexul Curtea Domnească, în parteneriat cultural
Consilierii județeni prezenți la ultima ședință au fost de acord în unanimitate să susțină cele două proiecte culturale

❚ Cele două instituții își dau mâna în vederea organizării Bienalei concurs de artă plastică „Gheorghe Petrașcu”, ajunsă la ediția a XIII-a și a Sesiunii de comunicări științifice „Omul și mediul în preistorie” ❚ Primul eveniment, devenit tradiție în județ, permite de doi ani și participarea artiștilor din Republica Moldova și, după cum se știe, lucrările premiate îmbogățesc colecția Muzeului de Artă de la Târgoviște ❚ Al doilea eveniment, Sesiunea de comunicări științifice „Omul și mediul în preistorie”, este dedicat, așa cum a explicat și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, profesorului universitar doctor Marin Cârciumaru, neobosit paleontolog, datorită căruia s-a înființat la Târgoviște Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic, primul de acest fel din România și Europa Centrală și de Sud-Est

VIRGIL VOINESCU


Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște va găzdui, în perioada următoare, două evenimente culturale importante. Plenul Consiliului Județean Dâmbovița a aprobat, cu vot unanim, în ședința lunii august, un parteneriat cultural cu Complexul Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște, în vederea organizării Bienalei concurs de artă plastică „Gheorghe Petrașcu”, ajunsă la ediția a XIII-a (2016) și a Sesiunii de comunicări științifice „Omul și mediul în preistorie”.

Câteva date despre cele două evenimente culturale

Managerul CNM „Curtea Domnească” Târgoviște, Ovidiu Cârstina, care a prezentat proiectele, a precizat că Bienala concurs de artă plastică „Gheorghe Petrașcu”, a luat ființă în anul 1992, având caracter național, scopul fiind „îmbogățirea colecțiilor de artă ale muzeului prin aceea că lucrările premiate intră în patrimoniul Muzeului de Artă”, și totodată a precizat că, încă de la ediția a XI-a, prin regulamentul de concurs, s-a permis și participarea artiștilor plastici din Republica Moldova. În ceea ce privește Sesiunea de comunicări științifice „Omul și mediul în preistorie”, aceasta, după cum s-a explicat, va marca personalitatea și activitatea prof.univ.dr. Marin Cârciumaru, activitate neobosită pusă în slujba învățământului superior dâmbovițean și contribuția domniei sale la înființarea la Târgoviște a Muzeului Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic. Referitor la acest din urmă eveniment, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a amintit:

„Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic din Târgoviște s-a realizat cu finanțarea Consiliului Județean Dâmbovița pe partea de clădiri, partea de colecție fiind tot ce a adunat profesorul Marin Cârciumaru într-o viață. A pus la dispoziție tot și rezultatele pe care le are sunt deosebite. (...) La Cireșu, în județul Neamț (n.n. – cunoscut sit archeologic), anul trecut, a descoperit cea mai veche statuetă cunoscută vreodată pe teritoriul României. Este un om cu o valoare care trebuie prețuită. De aceea îl aniversăm printr-o sesiune de comunicări științifice pe această temă”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Vă reamintim că Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic este primul de acest fel din România și din Europa Centrală și de Sud-Est, fiind centrat pe descoperirile cele mai importante făcute în paleoliticul superior și mijlociu din România. În muzeu se regăsesc artefacte care fac parte din patrimoniul arheologic universal.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Târgoviște, campion național la fonduri UE pe cap de locuitor
Sală polivalentă nouă, în discuția aleșilor locali
Diplomă pentru o găeșteancă de 100 de ani
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
Traficant de droguri, arestat preventiv
Programul Zilelor Cetății Târgoviște 2024
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (I)
Percheziții din cauza unui pistol neletal
Lucrări de anvelopare pentru 1000 de apartamente
România, amenințată, cu armata... dezarmată


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)

DAN LUCA

În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.

Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale