Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.03.2015 00:08

Glodeni - De 15 ani, elevii fac performanță în condiții mizere


A A

Campioni fără sală de sport

Campioni fără sală de sport
Poarta campionilor: o saltea pictată cu locurile unde micuții trebuie să marcheze // Rezistența: alergare pe scările școlii / În schimbul performanțelor, sportivii n-au primit decât promisiuni

❚ Deși din anul 2000 sunt numai pe podiumurile competițiilor județene, zonale și naționale, echipele de handbal fete și băieți se antrenează într-o sală de sport cât o sufragerie, cu poarta improvizată dintr-o saltea și fac alergare de rezistență urcând și coborând scările dintre parter și etaj ❚ Profesorii de sport și directorul școlii s-au zbătut în toate guvernele, însă de fiecare dată a apărut ceva care a năruit visul construirii unei săli de sport adecvate în comuna recunoscută în țară pentru școala de handbal ❚ Edilii își recunosc o parte din vină, însă spun că fără fonduri de la guvern nu ar putea construi sala de sport, având în vedere că bugetul local este unul și așa foarte redus

CORVIN DUMITRICĂ


 

Au câștigat zeci de trofee, dar se antrenează într-o sală puțin mai mare decât o sufragerie! Poarta este o saltea lipită de un perete, iar alergarea o fac pe holurile școlii!

Este vorba despre echipele de handbal fete și băieți ale Școlii „Buică Ionescu” din comuna Glodeni, care de 15 ani sunt pe podiumul competițiilor dintre școli la handbal.

 

Rezultate excepționale în condiții de neimaginat

Din anul 2000, echipele de handbal băieți și fete ale acestei școli au câștigat rând pe rând Olimpiada Națională a Sportului Școlar sau Trofeul Sportis, antrenându-se în sala de sport lungă de 9 metri și lată de 6. Poarta, improvizată dintr-o saltea lipită de unul dintre pereți, are desenate colțurile unde micii handbaliști trebuie să arunce mingea.

Când vremea nu le permite să iasă pe terenul din curtea școlii, elevii sunt nevoiți să se antreneze chiar și pe holurile clădirii, urcând și coborând scările dintre parter și etaj. În ciuda acestor condiții mizere, sportivii din Glodeni au performanțe reprezentative și mulți dintre copiii crescuți aici au ajuns la cluburi precum Dinamo, CSM București ori la Centrele Olimpice de la Sighișoara sau Râmnicu Vâlcea.

 

„Bețe-n roate” la construirea sălii de sport

Profesorul de sport și conducerea școlii spun că, în ciuda rezultatelor excepționale, nu au primit decât promisiuni. Maria Anghelescu, profesor de sport, ne-a declarat:

„Condițiile sunt mai mult decât precare. Aici încercăm să facem și handbal și baschet, facem și atletism. De câțiva ani, există și o anomalie. Noi am ajuns să ne luptăm cu cei de la orașe, cu cei înscriși în cluburile sportive școlare. Chiar mergem la zonă, pe banii noștri, și ca să ajungem aici ne luptăm cu cei care au condiții net superioare nouă. Și nu vorbesc numai de sala de sport, ci și de numărul de antrenamente, de competițiile în care sunt angrenați. Muncim foarte mult pe perioada vacanței de vară. Avem nevoie de o sală de sport și o să vedeți că rezultatele sunt remarcabile. Materiale avem cât de cât și sunt obținute tot în urma competițiilor la care am participat”.

Și directorul școlii este total nemulțumit.

„A fost cel mai mare spațiu pe care l-am putut afecta unei săli de sport improvizate. O igienizăm, o reparăm, dar este foarte importantă pentru copii, în special în timpul iernii. Probleme deosebite avem în timpul iernii, când copiii se antrenează și pe scări. Ne dorim de foarte mult timp o sală de sport”, ne-a precizat directorul școlii, prof. Liviu Stoica.

Domnia sa a arătat că „bețe-n în roate” în ceea ce privește construirea sălii de sport au fost puse încă din anul 2001. Nici a doua încercare nu a fost cu succes, pentru că Școala Glodeni a fost devansată de școlile cu elevi rromi. După aceste tentative eșuate, a urmat un val de promisiuni neonorate de toți cei care au ajuns la conducerea județului sau care au vizitat școala în campaniile electorale.

 

„Toți avem vina noastră”

Edilii își recunosc o parte din vină, însă spun că fără fonduri de la guvern nu ar putea construi sala de sport, având în vedere că bugetul local este unul și așa foarte redus.

„Toți care au venit la putere au promis că vor face, vor face, vor face și copiii au rămas ca la început, fără sală de sport. Toți avem vina noastră, dar în primul rând guvernările care s-au perindat”, a declarat Petre Dinu, primarul comunei.

Micii handbaliști își doresc o sală de sport în care să se antreneze, și susțin că rezultatele ar fi și mai bune. Până atunci însă fac performanță... în condițiile date. Curios este cum s-au putut ridica, în fosta guvernare PDL, atâtea săli de sport în comune unde zac nefolosite, iar Glodeniul, care avea atâta nevoie, a fost ocolit.

 

(n. red. Comuna Glodeni, prin primarul Petre Dinu, a fost în schimb „campioană” la îmbuibarea firmei fostului președinte PDL și al CJ Dâmbovița, Florin Popescu, cu zeci de miliarde fonduri guvernamentale pentru „podețe” de o calitate îndoielnică!)

 

alte articole la temă:

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Târgoviște, campion național la fonduri UE pe cap de locuitor
Sală polivalentă nouă, în discuția aleșilor locali
Diplomă pentru o găeșteancă de 100 de ani
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
Traficant de droguri, arestat preventiv
Programul Zilelor Cetății Târgoviște 2024
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (I)
Percheziții din cauza unui pistol neletal
Lucrări de anvelopare pentru 1000 de apartamente
România, amenințată, cu armata... dezarmată


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)

DAN LUCA

În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.

Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale