Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.08.2024 00:17


A A

România, amenințată, cu armata... dezarmată

România, amenințată, cu armata... dezarmată

George Coandă


Și a fost Ziua Marinei. Ne-am făcut de râsul lumii cu flota noastră militară, care toată încape în lacul Snagov. Cu ce să ne lăudăm și să ne apărăm litoralul, aflat la o aruncătură de băț de porturile militare rusești de la Marea Neagră? Cu două fregate englezești second hand și cu fregata „Mărășești”, singura cu adevărat viabilă și culmea de construcție românească și asta de pe vremea ailaltă comunistă / hulită? Barem, pe atunci, românii erau în stare să-și făurească propriile armamente, ba pe deasupra să și exporte!

 

Unii generali, și responsabili, și patrioți, conștienți de riscurile de securitate națională care ne pasc, au atras atenția / atrag în continuare atenția că Armata Română a ajuns batjocura (ăsta e cuvântul-acuză, folosit pe drept cuvânt!) guvernanților și a tuturor „comandanților supremi” care (asta e...) prin voința electorală a poporului român, au ajuns în „tronul” de la Cotroceni. Cică a trebuit să ne aliniem la standardele NATO...

 

Aiurea! Ba, dimpotrivă, și Washingtonul și High Command NATO ne-au cerut, aproape ne-au obligat, să ne consolidăm solid propria forță militară. Guvernanții, însă, și „comandanții supremi” au lăsat-o moartă în păpușoi, soarta Armatei lăsându-se pe mâna Statelor Unite și a NATO. Că, vezi Doamne, vin ăștia și ne apără de căpcăunul Putin. Și hai să zidim cea mai formidabilă bază a Tratatului Nord-Atlantic din Europa, la Mihail Kogălniceanu. Că uite așa, chiar dacă niște drone ale Armatei Roșii mai cad, rătăcite (oare?!) și pe pământ românesc, noi vom face nani-nani liniștiți.

 

Inconștiența guvernanților este iresponsabilă și fără de margini, iar când aud de reintroducerea recrutării obligatorii (suspendată, să ne înțelegem, doar de groază să nu piardă voturi) îi apucă pandaliile. Deocamdată, Armata Română a fost dreasă cu unele de cârpeli (e drept, niște dotări de ultimă generație - insuficiente, însă), ca să nu i se vadă fundul gol. Ierte-mi-se expresia, dar este cea mai potrivită.

 

Oricum, Armata Română e mai dezarmată decât în războaiele mondiale ale secolului trecut, iar laba de gheață a ursului moscovit deja amenință cu dispariția României.

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (I)
Jurnal de război: Al doilea Kursk (II)
Jurnal de război: Al doilea Kursk (I)
S-a întâmplat acum 80 de ani (II)
S-a întâmplat acum 80 de ani (I)
Nu știu cât de penibil sunt!
Dezinfecție totală în sistemul medical românesc!
Simpatie pentru limba rusă în Armenia
Raid cultural în Georgia


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale