Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.06.2024 00:16

La COS Târgoviște...


A A

Producția de oțel se lasă așteptată

Producția de oțel se lasă așteptată

*„Tot așteptăm să vedem producție de oțel la Târgoviște, cu promisiunea  că vor face investițiile de mediu, cu promisiunea că vor face desprăfuirea, dar ce pot să vă spun este că oțelăria de la COS Târgoviște nu produce oțel, încă”

 

Interviu cu Nicolae Dragodănescu, președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște


Rep.: Ce ne puteți spune despre COS Târgoviște? Avem noutăți, a început producția în forță la combinatul târgoviștean?

- Combinatul nu produce oțel. Punct. Nu elaborează oțel. Nu avem producție elaborată în cuptoarele proprii. Nu vreau să comentez prea mult pentru că am văzut o sensibilitate în această zonă... Sunt foarte sceptici, foarte reticenți. Funcționează partea de laminare, adică se aduce oțel din altă parte și se laminează, dintr-o țaglă de oțel se face fier beton. Se încălzește oțelul și se lungește, asta înseamnă laminare.

Rep.: Despre personalul care lucrează acolo, ce ne puteți spune?

- Foarte multe contracte de muncă pe perioadă determinată nu s-au mai prelungit. Personalul este în scădere față de anul trecut. Noi așteptăm ca la COS Târgoviște să se producă măcar oțel, nu neapărat oțel special. Și noi tot așteptăm să vedem producție de oțel la Târgoviște,  cu promisiunea  că vor face investițiile de mediu, cu promisiunea că vor face desprăfuirea, dar ce pot să vă spun este că oțelăria de la COS Târgoviște nu produce oțel, încă.  Tot în vechile hale se lucrează, tot cu vechile utilaje și tot cu vechii salariați, mulții dintre ei fiind și pensionari.

Rep.: Investiții noi se văd la COS Târgoviște, mai ales de când a fost cumpărat de noul proprietar?

- Dânșii spun că investesc într-un parc fotovoltaic, ca să-și diminueze costurile cu energia electrică, dar asta nu înseamnă investiții în producție. Investiții în producție înseamnă utilaje noi care să fie fiabile din punct de vedere energetic și care să-ți asigure un cost al oțelului mai scăzut. Nu avem cunoștință să avem utilaje noi la COS Târgoviște, nu avem cunoștință să avem modernizările făcute, finalizate pe partea de mediu, pe partea de desprăfuire, nu avem cunoștință ca la COST să se producă oțel. Nu avem cunoștință de așa ceva, pentru că nu seproduce. Despre ce vorbim?

Rep.: Sindicatul „Valahia” Târgoviște a obținut reprezentativitate sindicală la COS Târgoviște?

- Nu avem reprezentativitate la COS Târgoviște... Până nu vedem că lucrurile se așează cum trebuie... Cu cine să faci sindicat, cu pensionarii, pentru Dumnezeu, despre ce vorbim?

Rep.: Salariații sunt pensionari, în marea lor majoritate?

- Sunt pensionari și am văzut că au făcut clase de dual pe Liceul Voievodul Mircea, din dorința de a aduce tineri. Probabil vom avea parte și de tineri, care să sperăm că mai și rămân. Însă salariile, din ce am vorbit cu colegii noștri care lucrează pe acolo... sunt destul de mici. Nu există o motivare foarte mare pentru salariații de acolo. Suntem, așa, într-o zonă de așteptare. Am așteptat 2 ani de zile, mai așteptăm.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Canicula a mai stopat din elanul donatorilor
Sindicatele și directorii cer demisia directorului ROMARM
"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)

DAN LUCA

În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.

Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale