Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.07.2024 00:20

Editorial


A A

Se întețește lupta pentru „tronul” de la Cotroceni

Se întețește lupta pentru „tronul” de la Cotroceni

Ori altminteri spus, este acum mare înghesuială de prezidențiabili la poarta care duce la „tronul” ăla. Și apropo de luptă, pe măsură ce crește numărul competitorilor - și o să mai crească, așteptându-se a intra la înghesuială și candidatul PSD - aceasta se întețește în cel mai neaoș stil mioritic. Deocamdată, pentru că vara asta de infern nu-i bate la cap și pe bravii noștri oameni politici (așa-ziși).

Debutul campaniei electorale este marcat de ocheade de tatonare aruncate din toate părțile, dar nu chiar nevinovate căci altminteri, clasa politică mioritică ar fi să se dezică de propriile apucături. De pildă, unii dintre „catindați” o fac de oaie pe propria mână, dând din belșug apă la moară, contracandidații lor și staff-urile lor de campanie. A se vedea cazul Șoșoacă, recent, care a făcut explozie în ditamai Parlamentul European.

Căci Diana, histrionică din fire (fără să ia exemplul cu colegei poloneze, care și ea a atacat o pe Ursula von der Leyen cu argumente solide și fără să-și pună poalele în cap), a făcut un circ penibil cu strigături și gesticulații care (oare să nu-și fi dat seama?) i-a unit pe europarlamentari în a o vota pe Ursula, realeasă, de fapt, în funcția de președinte al Consiliului Europei.

De aici, atacurile de furie electorală împotrivă-i. Ca și Ciucă, generalul cu 4 stele, care tot pe propria mână, a umplut țara cu uriașe panouri electorale, recomandându-se a fi un „ostaș în slujba țării”. Și mintenaș a fost luat la mișto, fiind inventată de inamicii electorali distanța kilometrică în „ciuci”.

Generalul însă, care n-are simțul umorului, nu s-a prins. Pe urmă, în altă ordine de idei, Simion e acuzat de putinism și de extremism naționalist. Și să vedeți, la toamnă, niciun candidat nu va scăpa de epitete - acuze care vor transforma campania într-un „bâlci valah”. Unul al deșertăciunilor. Vom mai vorbi.

 

 

George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (I)
România, amenințată, cu armata... dezarmată
Jurnal de război: Al doilea Kursk (II)
Jurnal de război: Al doilea Kursk (I)
S-a întâmplat acum 80 de ani (II)
S-a întâmplat acum 80 de ani (I)
Nu știu cât de penibil sunt!
Dezinfecție totală în sistemul medical românesc!
Simpatie pentru limba rusă în Armenia


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale