Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.07.2024 00:20

Editorial * Corespondență de la Bruxelles


A A

Remco în Schepdaal

Remco în Schepdaal

Pentru început, cine e Remco? E vorba despre Remco Evenepoel, un ciclist belgian, câștigător al Turului Spaniei în 2022, cel care acum face senzație în Turul Franței. Ce e Schepdaal? E o comună care face acum parte din Dilbeek, orășelul de lângă Bruxelles, în care locuiesc de mai bine de 20 de ani.

Înainte de a derula povestea de azi, câteva cuvinte despre ciclismul în Belgia. Este poate, după fotbal, cel mai popular sport. Relaxarea flamandului este să pedaleze vreo 100 km în week end, pe șosea sau pe drumuri pline de noroi. Iar de multe ori vacanța de o săptămânã este pentru belgian un circuit în Ardeni, tot în șaua bicicletei.

Puțin știu, dar Turul Franței, este considerat a treia competiție sportivă ca impact după Jocurile Olimpice și Campionatul Mondial de fotbal. Belgianul Eddy Merckx a câștigat acest tur de vreo 5 ori la inceputul anilor 1970, iar în Belgia e un fel de Nadia Comăneci la români. Are chiar și o stație de metrou în Bruxelles care îi poartă numele acum.

Mai sunt desigur belgieni care sunt vizibili în Tour de France, dar puțini au fost cei care aveau pretenții de câștig în clasamantul general. Iar acum, aproape de nicăieri, a apărut copilul minune Remco Evenepoel, născut acum vreo 24 de ani la Schepdaal.

Recent an descoperit locul unde suporterii lui Remco se întâlnesc, mai ales în timpul Turului Franței. E un bar în Schepdaal, rupt parcă din secolul trecut, în care vizionezi cele 5 ore le turului și bei bere bună locală. Totul e decent, mai apare câte un „Come on kid!” când Remco sprinteazã. Iar la sfârsitul etapei se aplaudă câștigătorii precum actorii la finalul unei piese de teatru. Asta chiar și într-o etapă în care Remco a trecut de pe locul doi pe trei în clasamantul provizoiriu al turului.

 

 

 

Dan Luca



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (I)
România, amenințată, cu armata... dezarmată
Jurnal de război: Al doilea Kursk (II)
Jurnal de război: Al doilea Kursk (I)
S-a întâmplat acum 80 de ani (II)
S-a întâmplat acum 80 de ani (I)
Nu știu cât de penibil sunt!
Dezinfecție totală în sistemul medical românesc!
Simpatie pentru limba rusă în Armenia


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale