Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.07.2024 00:20

Editorial * Corespondență de la Bruxelles


A A

Importanța identificării candidatului ideal

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai bune și eficiente metode de recrutare, ci de a semnala o procedură, știută de cei din resursele umane, dar de multe ori tratată superficial din diverse motive. Este vorba de organizarea unui Role Game, ca parte a procesului de selecție pentru un candidat. Mai ales când compania activează în mediul internațional, iar Curriculum Vitae, scrisoarea de motivare sau interviul clasic nu pot să fie concludente sau să facă diferența.

A realiza un Role Game necesită însă multă pregătire din partea celui care recrutează. Este o responsabilitate în care nu doar cei de la resurse umane sunt implicați, coordonatorul departamantului în care se face recrutarea trebuie să aibă un rol puternic, chiar de ghidare a acestei proceduri. Cazul conceput pentru Role Game provine din realitatea companiei, fiind de fapt o simulare a unei activități cotidiene. Este preferabil ca pentru acest Role Game să se redacteze un material de suport, care curprinde valorile companiei, poziționarea pe piață și descrierea produsului prezentat. Nu trebuie exagerat in detalii, totul trebuie să fie structurat în maxim 10 sliduri, preferabil în format PowerPoint. Nu trebuie uitată și realizarea unui scenariu pentru Role Game, adică ce „piesă” se va juca pentru următoarele 30-45 de minute.

Role Game este o parte din procesul de recrutate, crucială parte desigur, dar nu unică. Important este ca din acest „joc” să se înțeleagă mai bine dacă un candidat are calitățile pentru a presta acel job, dacă se imaginează cu adevărat pe acea poziție, dacă structurează ideile și interacționează adecvat, dacă este natural și convingător.

A cunoaște cu adevărat persoanele care intră în companie este un lucru esential atât pentru conducere, dar și pentru cei care vor interacționa permanent cu noii veniți. A găsi metode de filtrare eficiente este o permanentă activitate a celor care lucrează în departamentul de recrutări și de resurse umane. Role Game merită să fie considerat o sursă de evaluare care să conducă chiar la o mai bună eficiență a companiei.

 

 

Dan Luca



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (I)
România, amenințată, cu armata... dezarmată
Jurnal de război: Al doilea Kursk (II)
Jurnal de război: Al doilea Kursk (I)
S-a întâmplat acum 80 de ani (II)
S-a întâmplat acum 80 de ani (I)
Nu știu cât de penibil sunt!
Dezinfecție totală în sistemul medical românesc!
Simpatie pentru limba rusă în Armenia


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale