22.04.2024 00:14

Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița

Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Galerie foto

Ștefan Khalil


Directorul general al Direcției Silvice Dâmbovița, Petre Marin, a atras atenția asupra apariției unor semne îngrijorătoare de deșertificare în sudul județului Dâmbovița, ca urmare a schimbărilor climatice. Conform declarațiilor sale recente, au fost observate mici semne de uscare a arboretelor de stejar, semnificând modificări ale condițiilor de sol și ale condițiilor atmosferice.

Este un semnal, deoarece înseamnă că s-au modificat condițiile de sol și condițiile atmosferice. Nu vorbim despre suprafețe importante. Deocamdată este în fază incipientă, monitorizăm acest fenomen, sunt studiate aceste suprafețe de către specialiști și să vedem cauzele. Este o schimbare care a început de anul trecut, deci destul de recent”, a declarat Petre Marin.

Directorul Petre Marin a mai punctat că aceste schimbări climatice   necesită monitorizare atentă și acțiuni de protecție și conservare. Eforturile sunt concentrate acum pe identificarea cauzelor exacte ale acestor schimbări și elaborarea de strategii pentru gestionarea și contracararea efectelor deșertificării în regiune.