24.04.2024 00:15

Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță

Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță
Galerie foto

Conducerea Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Dâmbovița se confruntă cu o provocare în ceea ce privește recrutarea de personal medical pentru serviciile de urgență. Managerul SAJ Dâmbovița, Mihail Gheorghe, a anunțat că mai multe posturi vacante, inclusiv trei destinate medicilor, vor fi scoase la concurs în încercarea de a combate deficitul de personal. Cu toate acestea, interesul pentru aceste poziții a rămas scăzut, chiar în contextul unor salarii considerate a fi motivante.

Una dintre cauzele principale ale acestei lipse de personal este secția de Urgențe a Spitalului Județean din Târgoviște. Condițiile de lucru intense și programul solicitant, cu ture de 12 ore la lucru și 24 de ore de repaus, au determinat reticența medicilor de a se angaja în această secție. Mihail Gheorghe a subliniat că presiunea și volumul mare de muncă reprezintă factori decizionali pentru mulți medici care se retrag din procesul de recrutare.

Înțelegem că există o diferență destul de mare între a fi medic într-o secție și a lucra într-un serviciu de urgență. La urgențe, presiunea este mai mare, iar medicii sunt adesea solicitați să intervină în situații critice, inclusiv în afara clădirii spitalului. Deși salariile sunt atractive, dificultatea și presiunea muncii fac ca recrutarea să fie o provocare majoră”, a declarat Mihail Gheorghe, managerul SAJ Dâmbovița.

 

 

 

 

 

 

 

Ștefan Khalil