02.10.2023 00:11

Au început lucrările la noul stadion

Au început lucrările la noul stadion
Galerie foto

Într-o perioadă agitată, în care suporterii Chindiei Târgoviște sunt frământați de problemele sportive și financiare ale clubului condus de Andrei Cordoș, săptămâna trecută a apărut și o veste bună pentru microbiștii dâmbovițeni. Au început lucrările la noul stadion din Târgoviște, lucru așteptat de mulți ani de către întreaga suflare dâmbovițeană pasionată de fotbal.

Se pare că acestea ar urma să dureze trei ani, ceea ce înseamnă că microbiștii dâmbovițeni se vor putea bucura de noua arena mult mai rapid decât în cazul stadionului „Eugen Popescu”, acolo unde lucrările de modernizare au durat patru ani. Să sperăm că în acest caz nu vor mai exista întârzieri. Vom avea parte de o construcție impresionantă, cel mai important element din infrastructura sportivă a județului nostru, însă la acesta trebuie să se adauge și o echipă puternică, de nivelul primei ligi.

Viitorul nu pare a fi unul tocmai roz pentru Chindia Târgoviște, însă lucrurile se pot îndrepta, dacă proiectul este gestionat bine. Situația clubului dâmbovițean este una extrem de dificilă, cu multe datorii, care ar putea duce la penalități din punct de vedere sportiv, astfel că nu poate exista liniște în jurul Chindiei Târgoviște în aceste momente.

Autoritățile au transmis că își doresc ca echipa pregătită de Vasile Miriuță să revină în prima ligă la finalul acestei stagiuni, însă lucrurile nu sunt atât de simple. Chindia nu prestează în acest moment un joc care să-i ofere speranțe că poate promova fără emoții, iar situația financiară nu asigură liniște, lucru fără de care nu poți face performanță. Urmează câteva luni dificile pentru echipa târgovișteană.

Anul 2023 a fost unul de coșmar, însă poate că această veste, cu debutul lucrărilor la noul stadion, va deschide o serie de evenimente fericite pentru formația de lângă Turnul Chindiei. Se dorește promovarea, iar ținând cont de nivelul adversarelor pe care le-am văzut până în acest moment, pot spune că obiectivul este unul realizabil. Cel mai mare adversar al Chindiei în acest moment este timpul, pentru că datoriile nu vor mai putea fi amânate, iar dacă se ajunge la depunctări, cred că obiectivul promovării va fi unul imposibil de atins.

 

 

Cosmin Sava