Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
14.07.2023 00:12
VOX POPULI * Despre interzicerea cumulului de pensie cu salariu la stat
„Vom vedea instituții care își vor pune lacătul pe poartă”
Recent, legea interzicerii cumulului de pensie cu salariu la stat, a fost votată de Camera Deputaților, urmând să fie promulgată de președintele României. Excepție de la această lege vor face angajații din sănătate, profesorii, preoții, artiștii, angajații Academiei Române și demnitarii, aceștia având voie să cumuleze pensie cu salariu în continuare. Reporterii cotidianului nostru au vorbit pe stradă cu mai mulți dâmbovițeni despre acest subiect, întrebându-i dacă interzicerea cumulului de pensie cu salariu la stat este o măsură bună și dacă va ajuta mai mulți tineri să se angajeze în sistemul bugetar?
*Nu este deloc o măsură bună! Uitați-vă că fac excepție tot ăștia cu funcții importante, cum ar fi cei aleși în funcțiile publice. La doctori mi se pare normal și la asistenți, că altfel ar rămâne goale spitalele, oricum e criză de personal. Dar nu cred că va duce la ceva mai bun această lege.
*Da și nu. Adică vedem că tinerii din România nu au unde să se angajeze din cauza piloșilor. Legea asta nu ne garantează că nu se vor mai face angajări pe pile la stat. Mi se pare normal totuși să scăpăm de oamenii prea în vârstă din instituțiile statului care nu mai au chef nici să se privească în oglindă, nu mai vorbim să și muncească. Ar putea fi un pas spre normalitate...
*Dacă mă întrebați pe mine, nu este o măsură bună. Vor rămâne foarte multe domenii de activitate fără personal. Un exemplu este industria de apărare, unde erau foarte mulți angajați ieșiți la pensie, care se mulțumeau să vină și la muncă pentru 2.000 de lei și mai trăiau cu pensia pe care o aveau. Așa, tinerii nu vor să vină pe un salariu de 2.000 și puțin. În cercetare, la fel, salarii mici, nu vine nimic din spate...Vom vedea instituții care vor fi nevoite să-și pună lacătul pe poartă. Mă întreb de ce politicienii, procurorii și judecătorii sunt scutiți de la legea asta?
*Nu mi se părea normal ca un fost angajat din Poliție, care se pensiona la 45 de ani, să se ducă și să se angajeze tot acolo și să dețină și pensie în același timp. Nu mi se pare normal ca tinerii capabili să fie nevoiți să plece din țară pentru că nu își găsesc loc de muncă bine plătit, din cauza fosilelor care veneau și dormeau în birouri. Nepoata mea știe trei limbi străine și a plecat din țară că lucra în privat și avea un salariu rușinos, de nici 3000 de lei pe lună, plus că muncea foarte mult.
*Nu mi se pare corect, normal este să lași omul să muncească până când poate. Tinerii nu vor să muncească sau cei care vor, pleacă din țară. Așa că nu va ajuta pe nimeni această măsură, părerea mea.
*Greu de spus cât de bună este această lege....Cred că trebuie să vedem peste 10 ani dacă a fost sau nu un lucru bun. Ca o părere, cred că este bine că foștii angajați din sistemul de apărare nu se mai întorc tot la fostul loc de muncă, de unde s-au pensionat la 40 și ceva de ani sau 50 de ani și își fac un venit de 10.000 de lei pe lună. Asta nu era normal.
Proiectul de lege este valabil doar pentru persoanele care lucrează în instituțiile publice de stat, nu și pentru angajații din mediul privat.
Ștefan Khalil
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Opinii din Dâmbovița despre creșterea inflației în RomâniaDâmbovițenii susțin decizia de a menține supermarketurile deschise și în weekend
Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”
Editorial
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
DAN LUCA
În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.
Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.