04.02.2014 08:06

Victorie de moral

Victorie de moral
Galerie foto

❚ Cu Jenna Smith în zi de grație, Dan Fleșeriu s-a putut baza și pe extremele Porsche Poole și Ancuța Stoenescu ❚ La pauza mare, Municipalul a rămas cu același punct în fața Aradului, obținut după primul sfert ❚ Degeaba Destiny Williams a strâns 27 de puncte și un indice de eficiență de 31, pentru că acest lucru nu a fost de ajuns ❚ Față de alte partide, Dan Fleșeriu a știut să-și conserve diferența, astfel că Târgoviștea a câștigat fără prea mari emoții în ultimele două minute, primul derby din acest sezon

 

M. R.


 

“Derby de România” în baschetul feminin românesc a fost adjudecat de CSM Târgoviște la 5 puncte diferență. În același timp, BC ICIM Arad a suferit prima înfrângere din campionat în sezonul regulat. Partida cu arădencele a însemnat și redebutul americancei Chrissy Givens, care a jucat chiar împotriva fostei sale echipe din România.

 

Evoluția sa a fost apreciată, ea fiind încă din primul minut pe parchet. Meciul a fost echilibrat în cea mai mare parte a timpului. În primul sfert, Târgoviștea s-a impus la un singur punct diferență, 21- 20. Cu Jenna Smith în zi de grație, Dan Fleșeriu s-a putut baza și pe extremele Porsche Poole și Ancuța Stoenescu.

{GOOGLE_AD_BOX1}

În schimb, Aradul a stat rău în acea zonă, întrucât Cosby a ratat cu nonșalanță, iar Monika Boriga-Broșovszky nu mai poate duce un meci întreg. Însă, în cele 12 minute petrecute pe parchet, aceasta a bifat 10 puncte. La pauza mare, Municipalul a rămas cu același punct în fața Aradului, obținut după primul sfert.

 

Diferența din sfertul trei a fost decisivă

Revenită de la cabine mult mai montată și mai decisă, formația gazdă a reușit să termine aproape fiecare fază de atac cu puncte. În același timp, Aradul nu a mai putut replica la aceeași intensitate.

 

Lenita Stanford și Jenna Smith au continuat să-și facă datoria, marcând din stop șuturi, iar Poole împreună cu Givens s-au folosit de forța fizică pentru a pătrunde. Degeaba Destiny Williams a strâns 27 de puncte și un indice de eficiență de 31, pentru că acest lucru nu a fost de ajuns.

 

Cum CSM-ul avea 5 puncte avans după trei sferturi din meci, pleca favorită în ultimul act. Față de alte partide, Dan Fleșeriu a știut să-și conserve diferența, astfel că Târgoviștea a câștigat fără prea mari emoții în ultimele două minute primul derby din acest sezon.

 

Caseta statistică

CSM Târgoviște - BC ICIM Arad 79-74 (21-20, 19-19, 22-18, 17-17) Sala Sporturilor. Spectatori 1.500. Au arbitrat: Laurențiu Grigoraș, Vlad Ghizdăreanu. Comisar FR Baschet: Mihai Caraion.

 

Târgoviște: Porchia Green 5 (1x3), Claudia Ușurelu, Larisa Stănciulică, Britney Jones 3 (1x3), Selena Kirberg, Volha Tămîrgeanu, Jenna Smith 19, Andreea Huțanu 1, Ancuța Stoenescu 7 (1x3), Porsche Poole 16, Lenita Stanford 18, Chrissy Givens 10. Antrenor: Dan Fleșeriu.

Arad: Adela Mercea, Jence Rhoads 16, Andra Manea, Diana Moraru, Donica Cosby 7 (1x3), Destiny Williams 27, Monika Boriga Broșovszky 10 (2x3), Laura Broomfield 5, Luminița Manta, Monica Engelman 2, Alina Crăciun 4, Susana Milovanovic 3 (1x3). Antrenor: Jose Araujo.