18.06.2024 00:19

Undă verde pentru sensul giratoriu de la Gulia-Tărtășești

Undă verde pentru sensul giratoriu de la Gulia-Tărtășești
Galerie foto

*În prezent, amenajarea provizorie existentă creează probleme mari pentru traficul rutier pe parcursul întregii zile

 

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a emis autorizația de construire pentru amenajarea sensului giratoriu de la Gulia, comuna Tărtășești. Această investiție este situată pe unul dintre cele mai aglomerate tronsoane de drum național din județ, pe DN7 la km 23+350, la intersecția cu drumurile comunale din zonă.

În prezent, amenajarea provizorie existentă creează probleme mari pentru traficul rutier pe parcursul întregii zile. Proiectul este gestionat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și este derulat prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) București, având finanțare aprobată încă de anul trecut.

Proiectul de amenajare a sensului giratoriu a fost inițiat de ani buni și va intra direct în implementare după predarea proiectului tehnic și derularea procedurii de achiziție publică a execuției. Sunt convins că vom avansa decisiv pe acest parcurs până la finele anului", a declarat Ionuț Săvoiu, ministru secretar de Stat în Ministerul Transpoturilor.

Sensul giratoriu de la Gulia – Tărtășești va contribui la fluidizarea traficului și la reducerea timpilor de așteptare pentru șoferi, oferind o soluție modernă și eficientă pentru problemele actuale de circulație din zonă. Această investiție reprezintă un pas important în îmbunătățirea infrastructurii rutiere din județ, având un impact major asupra mobilității și siguranței traficului.

 

 

Ștefan Khalil