11.07.2024 00:20

Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (I)

Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (I)
Galerie foto

Cum scandalurile politice fac deliciul românilor, și acum mai dihai când, iată, cuptorul solar le încinge creierii – iar așa-zișilor oameni politici și mai abitir - încă un scandal, agrementat cu hăuliri/huliri… patriotice, nu ar fi, deci, ceva ieșit din comun. Și totuși este, mai cu seamă că a fost provocat de… dania militară pe care România, la ordinul „aliatului strategic” yankeu, a fost nevoită s-o facă Ucrainei.

Și este vorba de faimosul sistem antirachetă „Patriot”, cumpărat pe miliarde de dolari de la „uncle Sam” ca să ne apărăm, nu-i așa, glia strămoșească și neamul care o locuiește, de furia muscălească a țarului Putin. Și cum, deunăzi, la ordinul comandantului suprem Klaus Werner Iohannis, Consiliul Suprem de Apărare a Țării a aprobat, fără să crâcnească, dania, scandalul cu hăuliri/huliri patriotice a explodat cât Casa Poporului.

Unii au acuzat CSAT-ul, în frunte cu herr Iohanis, de înaltă trădare – ba s-a făcut apel și la limbajul juridic, precizându-se că „întrunește toate elementele constitutive” ale unui astfel de trădări -, că am fost lăsați la cheremul taifunului putinist sărind în ajutorul Kievului mereu nerecunoscător față de români, care și-au dat și cămășile de pe ei de la începutul războiului, bașca că-și bate joc de consângenii noștri din teritoriile luate cui japca de la România de „căpcăunul roșu” Stalin și date Ucrainei, alții că sistemul a fot plătit din banii contribuabilului mioritic, așadar au fost aruncați pe apa Niprului, dar și mai rău de atât este faptul că țarul a fost întărâtat și mai cumplit împotriva noastră.

 

(va urma)

 

 

George Coandă