13.06.2024 00:14

Titus Corlățean: PSD-PNL a câștigat alegerile în Diaspora și Moldova

Titus Corlățean: PSD-PNL a câștigat alegerile în Diaspora și Moldova
Galerie foto

Titus Corlățean, prim-vicepreședintele PSD Dâmbovița și președintele Comisiei de politică externă din Senatul României, a abordat recent, într-o conferință de presă, rezultatele alegerilor din 9 iunie și implicațiile acestora.

Am tras trei concluzii majore din alegerile desfășurate pe 9 iunie. În primul rând, rezultatele votului pentru Parlamentul European în Diaspora și în Republica Moldova sunt remarcabile. În Diaspora, după numărarea a 99% din voturi, Alianța PSD-PNL a obținut un procent de 22%, devansând Alianța Dreapta Unită cu 16% și AUR cu 14%. De asemenea, în Republica Moldova, peste 50.000 de cetățeni au votat pentru lista românească, PSD-PNL obținând aici 55% din voturi. Aceasta este o validare clară a proiectului nostru politic de stabilitate și perspectivă, atât în țară, cât și în afara ei”, a declarat Titus Corlățean.

Senatorul a subliniat că prima concluzie importantă este faptul că cetățenii României, indiferent de localizare, au validat proiectul politic promovat de PSD împreună cu PNL. „Cetățenii au demonstrat prin vot că susțin stabilitatea și predictibilitatea pe care le oferim”, a afirmat senatorul PSD.

A doua concluzie evidențiată de Titus Corlățean este validarea performanței politice și administrative a PSD, vizibilă în județul Dâmbovița. „Cetățenii au arătat că PSD rămâne principalul partid politic din România, așa cum demonstrează și harta preponderent roșie a județelor. În Dâmbovița, PSD a obținut aproape 60% la alegerile pentru Consiliul Județean și 64% pe lista comună cu PNL, contribuția acestuia din urmă fiind modestă”, a explicat Titus Corlățean.

În al treilea rând, Titus Corlățean a atras atenția asupra importanței recunoașterii rolului PSD în coaliția de guvernare. „PSD este motorul principal al politicii românești, inclusiv în contextul european. Partenerii noștri de coaliție ar trebui să recunoască acest rol și să fie atenți la modul în care se exprimă”, a subliniat demnitarul.

Acesta a concluzionat spunând că, după două decenii de dominație a dreptei în România, este legitim ca PSD să preia conducerea și să ofere președintele țării, continuând astfel proiectul de stabilitate și bună guvernare pentru România. „Cetățenii au stabilit clar realitatea politică a țării, iar PSD trebuie să rămână axul principal al acestei guvernări”, a încheiat senatorul PSD Titus Corlățean.

 

 

 

 

 

 

Ștefan Khalil