19.06.2024 00:15

Titularizarea fără examen a profesorilor suplinitori

Titularizarea fără examen a profesorilor suplinitori
Galerie foto

Ministerul Educației nu a găsit nicio soluție pentru cererea de titularizare fără examen formulată de peste 1.000 de profesori suplinitori, care au obținut note peste 7 la concursul național. Într-un răspuns semnat de secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, fostul inspector școlar general din Dâmbovița, Sorin Ion, se precizează că ministerul nu poate îndeplini această solicitare fără a încălca normele constituționale.

Sorin Ion a transmis că Ministerul Educației trebuie să respecte legislația în vigoare și nu poate contraveni deciziilor Curții Constituționale. În plus, el a confirmat că, până în prezent, nu au fost identificate soluții pentru această problemă, reiterând răspunsurile anterioare oferite cadrelor didactice.

Raportat la solicitarea dumneavoastră ca răspunsul elaborat să aibă un anumit conținut, respectiv să evite trimiterile la Decizia C.C.R., precizăm faptul că prevederile legale în vigoare nu statuează cu privire la o anumită formă sau conținut al răspunsului, ci reglementează că este de competența instituției publice căreia i s-a adresat o cerere/petiție/memoriu să formuleze răspunsul, indiferent dacă soluția este favorabilă sau nefavorabilă. De altfel, faptul că dumneavoastră nu sunteți de acord cu incidența în speță a deciziilor Curții Constituționale nu afectează/restrânge/anulează efectul acestora, efect juridic statuat chiar de Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, republicată cu modificările și completările ulterioare, în sensul că deciziile, hotărârile și avizele Curții Constituționale publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, sunt general obligatorii și au putere numai pentru viitor”, a transmis prof. Sorin Ion, secretar de Stat în Ministerul Educației.

 

 

 

Ștefan Khalil