27.06.2024 00:10

Titu a reușit un sezon perfect

Titu a reușit un sezon perfect
Galerie foto

Urban Titu este echipa momentului în fotbalului dâmbovițean. Echipa prezidată de Costin Mirescu a câștigat titlul de campioană județeană, s-a impus și în Cupa României, pentru ca finalul săptămânii trecute să aducă cea mai importantă răsplată după un an de muncă, promovarea în Liga a 3-a. Echipa pregătită de Marian Vătavu a dat de pământ cu formația campioană din județul Dolj, Metropolitan Ișalnița, și a reușit să promoveze în eșalonul de bronz al fotbalului românesc, competiție din care clubul din Titu s-a retras în anul 2017.

La Titu s-a lucrat bine în acest an. Antrenorii, Florin Anton și Marian Vătavu, au făcut o treabă bună, au ridicat nivelul jucătorilor și au reușit o performanță pe care nu a mai reușit-o vreo formație din județul Dâmbovița de mulți ani. Urban a promovat în Liga a 3-a, dar munca grea acum începe. Se trece la un alt nivel, atât din punct de vedere sportiv, cât și organizatoric, însă clubul din Titu a lăsat impresia că este pregătit pentru această trecere.

Va fi nevoie de întăriri la nivelul lotului, pentru că în Liga a 3-a sunt formații puternice, însă, probabil, strategia a fost stabilită de ceva timp și mutările vor începe curând. Județul Dâmbovița va avea trei reprezentante la nivelul Ligii a 3-a, începând cu stagiunea următoare. Promovarea echipei Urban Titu reprezintă performanța anului în fotbalul dâmbovițean, ținând cont de faptul că Chindia Târgoviște a dezamăgit în liga secundă, iar Flacăra Moreni și FC Pucioasa au bătut pasul pe loc în Liga a 3-a.

Titu merită felicitări pentru ceea ce a reușit în acest sezon, însă trebuie să revină rapid cu picioarele pe pământ, pentru că urmează o stagiune dificilă, în care nu își permite prea mulți pași greșiți. Va fi o provocare importantă, atât pentru conducerea clubului, cât și pentru staff-ul tehnic și jucători.

 

 

 

Cosmin Sava