21.08.2024 00:18

Tineri din Kenya în vizită la Mănăstirea Peștera Ialomiței

Tineri din Kenya în vizită la Mănăstirea Peștera Ialomiței
Galerie foto

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, luni, 19 august 2024, la Centrul Cultural-Misionar al Arhiepiscopiei Târgoviștei, de la Mânăstirea Peștera Ialomiței, a poposit un grup de 40 de tineri kenyeni, aflați în țara noastră prin intermediul unui amplu proiect coordonat de Ambasada României în Republica Kenya, la inițiativa Excelenței Sale, dna Ambasador Gențiana Șerbu, în scopul recreerii, al informării turistice și al incluziunii sociale a participanților.

Tinerii din Kenya au fost întâmpinați de Pcuv. Arhim. Calinic Dandu, starețul mănăstirii, și au vizitat cele trei biserici din cadrul vetrei monahale Peștera, apoi, însoțiți de dl Silviu-Andrei Vlădăreanu, au vizitat obiectivele turistice din apropiere: Peștera Ialomiței și complexul natural Bolboci-Padina, monumentele naturale ale Bucegilor – Sfinxul și Babele.

Cu prilejul evenimentului, tinerii din Republica Kenya au mai beneficiat de o plimbare cu telecabina și de masa oferită de mănăstirea gazdă, au primit pliante informative, cu conținut bilingv, iconițe și suveniruri din partea starețului mănăstirii.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei