05.07.2024 00:19

Sute de cereri de împrumut pentru lemne de foc

Sute de cereri de împrumut pentru lemne de foc
Galerie foto

*„Vin pensionarii să se împrumute în această perioadă pentru bilete de tratament și pentru lemne. Sunt oameni care au gaze acasă și tot cumpără lemne... Spun că gazele îi costă mai mult decât lemnele”

 

Avalanșă de împrumuturi pentru achiziționarea lemnelor de foc pentru iarnă, dar și a biletelor de tratament în stațiuni... la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Omenia” din  Târgoviște! Elena Chițu, președinta CARP Omenia Târgoviște ne-a declarat că pensionarii, în special cei din mediul rural, au început să vină de prin luna aprilie – mai 2024 să solicite bani pentru lemne pentru a se asigura că la iarnă le va fi bine. Oamenii au apelat la aceste împrumuturi ceva mai devreme și de frica scumpirilor care s-au anunțat a avea loc de la 1 iulie 2024, generate de creșterea prețului la benzină și motorină.

„Vin pensionarii să se împrumute în această perioadă pentru bilete de tratament și pentru lemne. Știm cu toții că se vor schimba multe cu 1 iulie 2024, pentru că știm cu toții care este situația în țară, s-a scumpit benzina și motorina și automat cresc și prețurile. Au venit foarte mulți să solicite bani pentru lemne de foc... Din luna mai au început să vină pentru lemne, să facă împrumut pentru lemne. Se întâmplă să vină la noi să ne spună, «ajutați-mă acum pentru că îmi vine cu căruța sau cu  mașina de  lemne și nu am cu ce să plătesc». Știți că de la 1 ianuarie au început să se dea pensiile de la începutul lunii, cu data de 1, dar nu  în toate comunele, nu în toate satele.  La noi, în perioada  1-12, până când iau pensionarii pensiile pe card, este mai slăbuță încasarea. Adică vin mai puțini bani decât pleacă. După 12-13 ale lunii oamenii vin și plătesc ratele, mulți plătesc câte 2-4 rate înainte ca să poată să ridice alt împrumut. Noi nu avem restricții, nu îi restricționăm și le acordăm împrumuturi. Numai pe aprilie – mai 2024 sunt sute de pensionari  care ne-au soliciat bani pentru lemne. Vă mai spun ceva, sunt oameni care au gaze acasă și tot cumpără lemne, spun că gazele îi costă mai mult decât lemnele”, ne-a declarat Elena Chițu, președinta CARP Omenia Târgoviște.

 

 

Violeta Stanciu