04.07.2024 00:08

Sorana Cîrstea, eliminată de la Wimbledon

Sorana Cîrstea, eliminată de la Wimbledon
Galerie foto

* Sorana a câștigat 60.000 de lire sterline și 10 puncte WTA. La precedenta ediție, Cîrstea a ajuns până în turul 3.

 

În această perioadă se desfășoară Wimbledon, una dintre cele mai importante competiții de tenis la nivel mondial. Sorana Cîrstea (31 WTA) a intrat în competiție încă din primul tur, fază a competiției în care a întâlnit-o pe britanica Sonay Kartal (298 WTA). Sportiva dâmbovițeană pornea drept favorită în meciul de la Londra, însă meciul a avut un deznodământ neașteptat.

Cîrstea a început bine partida și câștigat primul set, 6-3, însă nu a reușit să mențină același ritm pe întreagă durată. Kartal a egalat ,după ce s-a impus cu 6-2 în al doilea set, pentru ca mai apoi să îl câștige pe al treilea cu 6-0 și să obțină calificarea în turul 2. Meciul a durat o oră și 50 de minute. Pentru această participare, Sorana a câștigat 60.000 de lire sterline și 10 puncte WTA. La precedenta ediție, Cîrstea a ajuns până în turul 3.

„Trebuia să câștig acest meci”

Sportiva dâmbovițeană a transmis că rezultatul meciului nu a fost influențat de accidentarea pe care o are și nu își explică ce s-a întâmplat în partea a doua a jocului de la Wimbledon.

„Am început meciul foarte bine, dar nici acum nu pot să îmi explic ce s-a întâmplat în seturile doi și trei. 3-2, totul în regulă în acel moment în setul doi, dar apoi mi-a făcut break și de acolo jocul meu a colapsat total. Am simțit că nu mai găsesc soluții. Am intrat în panică. Chiar și eu, nu pot să îmi explic ceea s-a întâmplat la sfârșitul setului doi. Chiar și cu experiența mea, este inacceptabil așa ceva. Am în continuare fascită plantară severă, cronicizată deja. Am făcut niște injecții. Accidentarea este acolo, dar nu are nicio treabă cu înfrângerea. Nu m-a afectat în niciun fel. Trebuia să câștig acest meci”, a declarat Sorana, potrivit eurosport.ro.

Cosmin Sava