08.07.2024 00:18

Sfințirea Bisericii parohiei Lazuri

Sfințirea Bisericii parohiei Lazuri
Galerie foto

Numeroși credincioși din satul Lazuri, din Comuna Comișani, precum și din localitățile învecinate au fost prezenți duminică, 7 iulie 2024,  în cea de a doua duminică după Rusalii, la ceremonia de sfințire a bisericii Parohiei Lazuri, cu hramurile “Sf. Treime” și “Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”, după ample lucrări de restaurare și înfrumusețare.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit slujba de sfințire a bisericii, iar, după aceea, Sfânta Liturghie, pe un podium special amenajat în apropierea sfântului locaș. Înaltul Ierarh a acordat rangul de ”iconom stavrofor” Pr. Paroh Ciprian Petre Șarpe, Ordinul „Sf. Ier. Nifon” Pr. coslujitor Mihail Andreescu, precum și „Diploma mitropolitană de recunoștință” doamnei Claudia Gilia, Prefectul județului Dâmbovița, domnului Ion Bătrânu, Primarul Comunei Comișani, domnului Samy Mihail Numan, domnului Iulian Căpățână, epitropul parohiei și doamnei Marioara Piroi.

La final, Chiriarhul nostru a sfințit așezământul recent construit în apropierea bisericii, care include casă parohială, capelă și cancelarie, precum și un lumânărar-clopotniță.

La eveniment au participat autorități naționale și locale, dintre care amintim: domnul Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, doamna Claudia Gilia, Prefectul județului Dâmbovița, domnul deputat Radu Popa și domnul Ion Bătrânu, Primarul Comunei Comișani.

Reamintim că această biserică a fost ctitorită între anii 1821-1831, de Scarlat Mihălescu, Mare Clucer Domnesc și a cunoscut, între anii 2022-2024, ample lucrări de reabilitare, amenajare și înfrumusețare.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei