28.02.2024 00:10

Se reia și fotbalul județean

Se reia și fotbalul județean
Galerie foto

Weekend-ul următor se reiau competițiile județene la fotbal, toate de un nivel mare de atractivitate. Principalul obiectiv îl reprezintă promovarea campioanei județene la Liga a 3-a, după mulți ani, iar culoarul pare favorabil. Câștigătoarea Ligii a 4-a Dâmbovița va întâlni reprezentanta Doljului, care se va decide dintre Metropolitan Ișalnița, CS Carcea sau Tractorul Cetate. La prima vedere, adversari abordabili.

Lider în Dâmbovița la jumătatea competiției este Urban Titu, însă șanse la titlul județean mai au Roberto Ziduri sau Recolta Gura Șuții. Interesantă va fi și lupta pentru evitarea retrogradării. La fel de intens se va juca și la Liga a 5-a, unde conduc ierarhiile două nou promovate, Viitorul Aninoasa, respectiv Viitorul Cojasca. Și în eșalonul 6 se joacă tare, Voința Buciumeni, ACS Tărtășești, Unirea Băleni și FC Găești ocupând prima poziție în cele patru serii. Super atractive se anunță și barajele promovare/retrogradare.

Așteptări mari sunt și de la noua campioană județeană U19, cu ACS Burduca în prim plan, o echipă foarte puternică, ce-și dispută jocurile din organizare proprie la Crevedia. Continuând cu juniorii, sunt competiții multiple, de la U19, până la Interligă, unde participă copii născuți U7, U8, U9 și U10. Mai este și Cupa Satelor, cu patru comune calificate la Turneul Final județean, numindu-le aici pe Bucșani, Petrești, Iedera și Tărtășești.

Bucșani a devenit o forță la nivel național, după două prezența în Top 8 național, unde a ocupat locurile 4, respectiv 5, în ultimii ani. Weekend de weekend se vor juca aproximativ 100 de meciuri, un adevărat festin fotbalistic pe stadioanele județului.

 

 

Costin Mihai