06.06.2024 00:16

Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani

Ștefan Khalil


Ocolul Silvic Răcari a anunțat noi planuri pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani, un proiect important pentru conservarea și creșterea faunei locale. Șeful Ocolului Silvic Răcari, Cătălin Mușat, a făcut o serie de declarații despre evoluțiile recente și viitoarele inițiative pentru această rezervație.

În urmă cu aproximativ trei ani, Complexul de Creștere Intensivă a Vânatului de la Bolovani a început popularea cu cerbi lopătari (Dama dama). „În acea perioadă, am avut un țarc mic de carantină, de aproximativ o jumătate de hectar, în care am adus 19 exemplare - 15 femele și patru masculi. După finalizarea gardului împrejmuitor, care acoperă acum o suprafață de aproximativ 60 de hectare, exemplarele au fost relocate în această amenajare. În prezent, numărul acestora se situează în jurul valorii de 30”, a explicat Cătălin Mușat.

Evaluarea populației de cerbi lopătari va fi efectuată în această primăvară, iar condițiile de trai ale acestora sunt descrise ca fiind bune. Pe lângă această inițiativă de succes, Cătălin Mușat a subliniat planurile viitoare pentru complex, care includ refacerea întregii împrejmuiri și extinderea acesteia la aproximativ nouă hectare. De asemenea, se dorește repopularea complexului cu mistreți, mufloni și alte specii de vânat.

Urmează să refacem întreaga împrejmuire a Complexului de Vânătoare de la Bolovani, acoperind aproximativ nouă hectare, și să încercăm o repopulare cu mistreți, cu mufloni și cu alte specii”, a adăugat șeful Ocolului Silvic Răcari.

Aceste măsuri sunt parte a unui efort amplu de a conserva biodiversitatea și de a crea condiții optime pentru creșterea și dezvoltarea diverselor specii de vânat, contribuind astfel la menținerea echilibrului ecologic în zonă.