28.06.2024 00:15

Salariul minim european a fost adoptat în România

Salariul minim european a fost adoptat în România
Galerie foto

România a adoptat salariul minim european! Proiectul, care a fost aprobat recent în Guvern, prevede ca leafa minimă să nu fie mai mică de 50% din salariul mediu brut. Specialiștii spun că prin această măsură se încearcă majorarea veniturilor în toate țările europene la un nivel optim, lucru care poate avea și efecte negative asupra micilor afaceri din țările cu economii mai puțin performante, care nu vor putea să susțină aceste creșteri.

În acest sens, președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, a declarat că salariul minim, chiar și european, nu poate să crească din promisiuni politice, ci doar susținut de situația economică. De la 1 iulie 2024, salariul minim se majorează de la 3.300 de lei la 3.700 de lei, majorare de care vor beneficia 1,8 milioane de angajați.

„Ca să ajungem la nivelul Germaniei cu salariul minim trebuie să ajungă și economia la acel nivel. Altfel nu se va putea niciodată. Din promisiuni politice nu are cum să crească salariul, ci doar susținut de situația economică. În momentul de față eficiența economică la noi, balanța între import și export, ceea ce producem nu ne permite să ajungem la acel nivel, dar ușor - ușor, dacă ne uităm într-un istoric, salariul mediu și salariul minim crește. Numai că ne-am dori să meargă mai repede puțin dar asta depinde foarte mult de investiții, de ce sprijin primesc producătorii în mod deosebit”, a declarat președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran.

 

 

Violeta Stanciu