02.07.2024 00:10

S-a scris istorie

S-a scris istorie
Galerie foto

România a remizat, 1-1 cu Slovacia, în ultima etapă din faza grupelor Campionatului European organizat în acest an de Germania, iar Belgia a remizat cu Ucraina, 0-0, astfel România a câștigat Grupa E, o performanță unică în istoria fotbalului nostru. Echipa națională nu a mai ieșit din faza grupelor la un turneu final din anul 2000, astfel că momentul a fost trăit la intensitate maximă de românii prezenți în Germania, dar și de cei care au urmărit partida în țară.

După fluierul final, s-a declanșat sărbătoarea, iar emoțiile pe care le-am simțit în Piața Universității din București nu se compară cu niciun moment pe care l-am trăit datorită fotbalului. Elevii lui Edi Iordănescu au scris istorie, însă lasă impresia că își doresc mai mult, iar meciul cu Olanda este următoarea oportunitate să demonstreze că România nu se mai mulțumesțe cu puțin, că a scăpat de complexul de inferioritate și este capabilă să se ia la trântă cu orice formație.

Sigur, Olanda este favorită, însă spiritul pe care îl are naționala de fotbal a României ne oferă speranțe că vom vedea un meci de calitate. După foarte mulți ani, suporterii au revenit alături de tricolori și luptă împreună pentru un drum istoric, care sper să se încheie cât mai târziu. Nu știu ce a făcut Edi Iordănescu, însă a aprins focul în interiorul unei naționale care părea a fi pe moarte, iar mai apoi a readus sentimentul de mândrie românilor. România luptă, iar acest lucru este răsplătit de suporteri, print-o simpatie de care nu s-a mai bucurat de foarte mulți ani.

S-a scris istorie, însă ceva îmi spune că drumul nostru la acest Campionat European va continua. Ne așteaptă un meci infernal, însă împreună putem reuși să mergem mai departe. Echipa națională are nevoie de energia care s-a format în ultima perioadă. Nu știu dacă vom merge mai departe sau nu, însă sunt sigur că elevii lui Edi Iordănescu vor lăsa și ultima picătură de energie, pentru a câștiga meciul. România luptă cu mândrie, este demnă, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. După ani de suferință din cauza fotbalului, acești băieți ne-au făcut să sperăm din nou. Mulțumim!

 

 

 

Cosmin Sava