26.06.2024 00:08

România a pierdut cu Belgia

România a pierdut cu Belgia
Galerie foto

* Echipa națională rămâne pe primul loc, grație golaverajului, iar în ultima etapă, miercuri, de la ora 19.00, întâlnește Slovacia

 

România a jucat sâmbătă seară, la Koln, cu Belgia, în etapa cu numărul doi din Grupa E a Campionatului European 2024. Meciul avea o importanță deosebită, pentru că în cazul unei victorii, România ar fi obținut calificarea în fazele eliminatorii ale turneului din Germania, în timp ce Belgia era obligată să câștige, pentru a menține șanse la calificare, ținând cont de înfrângerea din prima etapă, 0-1 cu Slovacia.

Dâmbovițeanul a avut o ocazie mare

Dacă în partida cu Ucraina, dâmbovițeanul Valentin Mihăilă a intrat pe teren în minutul 62, în locul lui Florinel Coman, de această dată, pentru meciul cu Belgia, dâmbovițeanul a fost ales titular de către selecționerul Edi Iordănescu. Jucătorul legitimat la Parma a avut o ocazie mare în minutul 48, atunci când a trimis peste poartă, dintr-o poziție foarte bună. Mihăilă a fost schimbat în minutul 73, atunci când i-a lăsat locul în teren lui Ianis Hagi.

În celălalt meci al grupei, Ucraina a învins Slovacia cu 2-1, astfel că la finalul etapei a doua, toate echipele din Grupa E au același număr de puncte, 3. România rămâne pe primul loc, grație golaverajului, iar în ultima etapă, miercuri, de la ora 19.00, întâlnește Slovacia. În paralel, se joacă partida Ucraina - Belgia.

 

 

Cosmin Sava