21.11.2023 00:16

Realocarea fondurilor pentru tichete CFR

Realocarea fondurilor pentru tichete CFR
Galerie foto

*„Vă spunem noi că nu le folosește niciun pensionar. Poate doar în cazuri excepționale. Noi am mai discutat această problemă în întrunirile noastre și am zis mereu că acestea ar trebui transformate într-un alt venit pentru pensionari", a declarat președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa

 

Reprezentanții pensionarilor din județul Dâmbovița au făcut un apel către autoritățile centrale pentru reevaluarea utilității tichetelor gratuite CFR destinate călătoriilor seniorilor. Potrivit acestora, tichetele sunt subtilizate, iar fondurile alocate ar putea fi redirecționate către alte forme de sprijin, mai necesare pentru vârstnici.

Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice (CJPV) Dâmbovița, Gheorghe Popa, a subliniat că majoritatea beneficiarilor de astfel de tichete nu le utilizează, iar propunerea este să se găsească alternative mai eficiente pentru sprijinirea seniorilor din România.

„Avem un număr de tichete de călătorii pe CFR, care sunt plătite absolut degeaba. Toți de la această masă le primim. Să spună cineva de aici dacă le-a și folosit. Vă spunem noi că nu le folosește niciun pensionar. Poate doar în cazuri excepționale. Noi am mai discutat această problemă în întrunirile noastre și am zis mereu că acestea ar trebui transformate într-un alt venit pentru pensionari”, a declarat președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa.

Propunerea vârstnicilor este ca banii alocați pentru tichetele de călătorie să fie direcționați către alte forme de sprijin, cum ar fi creșterea pensiilor sau implementarea unor programe sociale menite să îmbunătățească calitatea vieții pensionarilor. Până în prezent, autoritățile nu au emis un punct de vedere oficial cu privire la această propunere, însă discuția privind eficiența și relevanța tichetelor gratuite CFR pentru pensionari rămâne deschisă în cadrul dezbaterilor dintre reprezentanții vârstnicilor și decidenții guvernamentali.

 

 

 

Ștefan Khalil