09.07.2024 00:17

Reabilitarea Liceului Teoretic „Ion Heliade Rădulescu”

Reabilitarea Liceului Teoretic „Ion Heliade Rădulescu”
Galerie foto

*Proiectul de amploare presupune reabilitarea Liceului Teoretic „Ion Heliade Rădulescu” și a imobilelor aferente

 

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat lansarea unui proiect de amploare pentru reabilitarea Liceului Teoretic „Ion Heliade Rădulescu” și a imobilelor aferente. Acesta va fi cea mai mare investiție din istoria liceului, cu scopul de a moderniza și consolida infrastructura educațională a instituției.

Proiectele, în valoare de peste 32.000.000 lei, sunt finanțate integral din fonduri nerambursabile. Fondurile au fost obținute prin «Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat» și Planul Național de Redresare și Reziliență, componenta Valul Renovării, operațiunea Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

Proiectul cuprinde o serie de lucrări ample pentru consolidarea și modernizarea clădirilor liceului. Printre acestea se numără: Consolidarea structurii clădirilor pentru a le face mai rezistente la cutremure; Termoizolarea clădirilor pentru a reduce pierderile de energie; Înlocuirea tâmplăriei și a acoperișului; Reabilitarea sistemului de încălzire și instalarea de surse alternative de energie electrică și termică prin utilizarea energiei regenerabile; Modernizarea sistemelor de climatizare și iluminat; Refacerea sistemului de colectare și evacuare a apelor pluviale; Implementarea unui sistem integrat de management energetic.

„Intervențiile propuse vor duce la o reducere de cel puțin 50% a consumului anual de energie”, a subliniat primarul Daniel Cristian Stan.

 

Ștefan Khalil