14.06.2024 00:14

Razie rutieră de amploare a poliției

Razie rutieră de amploare a poliției
Galerie foto

La data de 12 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat atât pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, cât și pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Pe sectoarele de drum intens circulate și în zonele de interes, au fost desfășurate 5 acțiuni punctuale și institute 12 de filtre, fiind angrenați polițiști de la structurile de rutieră, ordine publică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, în colaborare cu jandarmii și polițiștii locali.

Pe parcursul zilei de 12 iunie, polițiștii au fost solicitați să intervină la 26 de evenimente, 18 dintre acestea fiind sesizate prin SNUAU 112. De asemenea, au fost semnalate 19 de posibile infracțiuni, aproximativ 52.63% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate peste 62 de testări pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, oprite pentru control 204 autovehicule și legitimate 291 de persoane.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 164 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 57.000 de lei, dintre care 134 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice și 24 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În urma activităților desfășurate pe linie rutieră, polițiștii au reținut 15 permise de conducere, dintre care 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.