05.07.2024 00:12

Promovabilitate de 68,20% la Evaluarea Națională

Promovabilitate de 68,20% la Evaluarea Națională
Galerie foto

*Aceasta reprezintă o creștere de 6,4% față de anul trecut, când rata de promovabilitate a fost de 61,80%

 

Rezultatele Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a din județul Dâmbovița, înainte de contestații, au fost publicate. Un elev de la Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște a reușit performanța de a obține media 10. De asemenea, alți 20 de elevi din județ au obținut note de 10 fie la limba română, fie la matematică.

Rata de participare la Evaluarea Națională a fost ridicată: la Limba și literatura română au participat 94% dintre elevii înscriși, iar la matematică 93%. Mai exact, 3625 de elevi au fost prezenți la proba de română, în timp ce 3615 au susținut examenul la matematică, dintr-un total de 3876 de elevi înscriși.

Din totalul de 3610 elevi care au participat la ambele probe, 2462 au obținut medii mai mari sau egale cu 5, rezultând o rată de promovabilitate de 68,20%. Aceasta reprezintă o creștere de 6,4% față de anul trecut, când rata de promovabilitate a fost de 61,80%.

La disciplina limba și literatura română, 2579 de elevi au obținut medii peste 5, ceea ce reprezintă 71,14% din totalul participanților, o ușoară creștere față de anul anterior. Dintre aceștia, șapte elevi au obținut nota maximă de 10. Acești elevi provin de la diverse unități de învățământ din județ, inclusiv Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” și Colegiul Național „Constantin Carabella” din Târgoviște.

La matematică, 2311 elevi au obținut medii peste 5, ceea ce reprezintă 63,93% din totalul participanților, înregistrând o creștere  de 9,9% față de anul trecut. 13 elevi au obținut nota maximă de 10, provenind de la diverse școli din județ, cum ar fi Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu”, Liceul de Arte „Bălașa Doamna” și Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Târgoviște.

Elevii nemulțumiți de rezultatele obținute au depus  contestații până joi, 4 iulie,  la centrele de examen sau prin mijloace electronice.

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.       Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori. Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie 2024” , au transmis reprezentanții IȘJ Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil