12.02.2024 00:16

Proiectul cultural „Cu și despre Caragiale”, ediția a VIII-a

Proiectul cultural „Cu și despre Caragiale”, ediția a VIII-a
Galerie foto

A intrat deja în tradiția Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște să sărbătorească nașterea marelui dramaturg Ion Luca Caragiale.

Cu această ocazie, în data de 13 februarie, la Muzeul de Istorie, începând cu ora 13:00, Consiliul Județean Dâmbovița prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște, în parteneriat cu Școala Gimnazială Buciumeni, Școala Specială Târgoviște și Școala Gimnazială „Vasile Cârlova” din Târgoviște organizează a VIII-a ediție a proiectului cultural „Cu și despre Caragiale”, ce are ca misiune promovarea educației culturale și familiarizarea tinerilor cu patrimoniul cultural și literar al țării.

Proiectul va consta în organizarea unui concurs tematic, pe trei secțiuni: prima probă „Cei mai buni actori” constă în interpretarea artistică a schițelor din dramaturgia caragialiană; a doua probă „Ce știm despre I.L. Caragiale?”- întrebări grilă menite să evidențieze cunoașterea operei și a vieții scriitorului și un concurs de desene inspirate de personajele sale.

Acest proiect educațional și cultural are ca scop aprofundarea noțiunilor legate de viața și opera marelui dramaturg Ion Luca Caragiale, născut în localitatea Haimanale, în prezent, I. L. Caragiale, județul Dâmbovița.

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița